dilluns, 7 d’octubre del 2019

La 55a marató ja és al sac !

Aquesta Marató es corre, en bona part, entre vinyes (Foto: Blanca de la Sotilla)
   No sé quantes maratons acabaré corrent a la meva vida. De moment en vaig fent i en vaig sumant. Ja en tinc 55; no està malament ! Aquest diumenge 6 d'octubre he corregut la primera  --i segurament, única-- marató del 2019. Ha estat la del Priorat, que he completat per 4a vegada. Al 2016 em vaig haver de retirar a l'haver-me torçat el turmell al km 23,5. Tenint en compte els temps que havia fet en les participacions anteriors i els que faig ara en els entrenaments, sabia que la meva aspiració havia de ser 6h 15m, sent realista i acostar-me a les 6h si tot anava bé. Vaig passar la mitja marató en 2h 40m, per tant anava molt bé. Però aquesta marató és sensiblement més dura la segona meitat. Bàsicament perquè camines molt més a l'haver grans pujades. Vaig tenir la impressió, a més a més, que caminava força trams més que no pas en els altres anys que l'havia fet. En el km 37,5 últim avituallament. Potser alguna cosa no em va anar prou bé i els últims 3 quilòmetres van ser una mica calvari. Em vaig haver d'aturar dos cops per a fer un "buidatge" important... No entraré en més detalls... I bona part d'aquests últims 3 km els vaig fer caminant. Per tot plegat, quan vaig arribar a la meta i vaig veure que tot just havia fet 6 hores i 2 minuts, vaig quedar prou satisfet. De fet, sense els problemes dels últims quilòmetres hauria baixat tranquilament de les 6 hores. Al 2017 vaig fer 5h i 45m i al 2014, la  primera vegada que la vaig fer, vaig invertir-hi 5h i 57 minuts. El temps emprat ara és el pitjor registre que he fet mai en qualsevol marató, però, com dic, les circumstàncies han fet que valori la marca com crec que es mereix.
Poc abans de la sortida (Foto: C. Fábregas)
   El dia abans, dissabte, vam celebrar com calia els 60 anys de l'Arcadi. Els va fer el dia 1 d'octubre, però. L'Arcadi també va córrer al Priorat, però va fer la mitja. Va trigar 3h i 8 minuts. Per tant el meu registre a la marató encara té més valor per a mi.
El dia abans anàvem més arregladets (Foto: M. Majoral)
  Aquest cap de setmana que vé, 12 i 13 d'octubre, no faré cap cursa perquè treballo tot el dia. Miraré de recuperar-me el millor possible per córrer el 19 d'octubre, dissabte, els 10Km de Santa Margarida i els Monjos.