dilluns, 6 de maig del 2019

Cap de setmana de tramuntana i emocions

Vaig córrer tota la cursa ben abrigat. Feia fred, malgrat el sol. Amb l'autor de la foto, en Xevi Avellana
    El primer cap de setmana de maig ha estat ben intens. La Marató d'Empúries era el leitmotiv. Però anem a pams. Amb motiu de la cursa, els bons amics de l'Escala, com l'Anton Brugués, l'organitzador de la marató, van tenir a bé que presentés el meu llibre "100 històries del córrer", el dia abans, dissabte 4, a un indret fantàstic: l'Alfolí de la Sal. Si aneu a l'Escala, no podeu deixar d'acostar-vos-hi. A més a més està ben bé al centre de la vila.

L'Alfolí de la Sal. Un lloc magnífic (Foto: Mònica Majoral)
      És una antiga casa reformada i que ara és una mena de museu on hi trobareu en un gran ambient, la història de l'Escala perfectament explicada. Doncs a l'Alfolí de la Sal, de la mà de l'alcalde, en Víctor Puga, vam presentar el llibre, juntament amb en Josep Maria Antentas, el vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme.

Amb en Victor Puga i en Josep Maria Antentas (Foto: Mònica Majoral)

Assistents d'excepció. Tots. Entre ells, el gran i etern Jordi Hurtado (Foto: Mònica Majoral)
També va venir el gran Xavi Tomasa, campió de Catalunya de Marató. Tot un honor!

     Va ser un èxit d'assistència i ens ho vam passar molt bé tots plegats. Al dia següent tocava matinar per a fer la marató. Malauradament la tramuntana va trastocar els plans. Tal com ja havia passat al 2016, la marató es va haver de suspendre per l'excés de vent. Vaig córrer, doncs, la mitja marató, com fa 3 anys. Aleshores vaig acabar en 1h i 45m 16s. Enguany, gairebé 10 minuts més, 1h 54m 56s. Llei de vida. Després de les meves operacions del 2018, em puc donar per satisfet. Tenint en compte, a més, la tramuntanada que vam tenir i només fer 3 minuts més que a Calella, que és plana i sense vent, almenys el dia de la cursa, és prou encoratjador per anar millorant poc a poc.

El 6 de maig del 1989, em barallava amb el pastís nupcial
 I dilluns 6 de maig, dia especial per la Mònica i per mi. Hem fet 30 anys de casats. 30 anys ! Es diu ràpid ! I també han passat molt ràpid. I seguirem. Per molts anys més. Ho hem celebrat amb un bon dinar. Un arrosset caldós que estava prou bo.

El 6 de maig del 2019, ens hem cruspit un arròs caldós molt bó !!
 Després, a la tarda, nova entrevista per promocionar el llibre, en aquest cas a Televisió de Sant Cugat. La 28a entrevista que em fan amb motiu del llibre. No està pas malament, oi, la promoció ? L'editorial Cossetània està contenta !

Segueix la promoció del llibre. A TV de Sant Cugat (Foto: Mònica Majoral)
 Ah!! La Mònica va debutar en el 5.000 que es va fer dissabte a Empúries. Va córrer amb la Sandra, la seva germana, que anys enrera ja havia fet un 10.000, també a Empúries. Olé les dues !! 


La Mònica i la Sandra, al 5K d'Empúries. Ben felices estaven !
  La meva reaparició a la Marató haurà d'esperar, doncs. Possiblement serà a la Marató del Priorat, el 6 d'octubre.