diumenge, 6 de març del 2011

Marató de Barcelona: ja en tinc 30 !!


Ja en tinc 30 al palmarès. Tinc, però, la sensació d'haver fallat. I no és per la marca, que també (3h 42m 1s) sinó perquè no he estat capaç de predir-la. Pel poc que havia entrenat (isquio, grastroenteritis, feina...) no podia aspirar a un gran registre. Però vaig voler com autoenganyar-me creient que podria buscar 3h 29m. Error. L'experiència m'hauria d'haver fet dir que estava al voltant de 3h 40m. El cas és que he sortit una mica per sota de 5m/Km i la cosa ha anat raonablement bé fins poc després de la mitja. Al Km 26 ja estava una mica per sota del ritme de 3h 30m i en aquell moment el meu germà Manuel --està en gran forma-- m'ha passat com un coet. Ha fet MMP amb 3h 28m. Felicitats, germanet !! Jo ja feia estona que no era capaç d'anar a 5m/Km, però encara he passat el Km 30 en 2h i 31m, --un minut més del previst per acabar en 3h 30m-- i aleshores he anat canviant l'objectiu. Primer 3h 35m, i després 3h 40m. Com he dit he acabat en 3h 42m. El més important, però, és que l'isquio m'ha respectat. Crec que amb la marató puc donar l'isquio per curat, després d'aguantar el tute d'avui. Per cert. He estrenat la roba del club Adidas Domingo Catalán. M'ha anat perfecte.
Com deia, una marató més al sarró i a pensar en la pròxima cita: 1 de maig, Marató d'Empúries. A veure si ho puc fer una miqueta millor que avui i almenys, baixar de les 3h i 40m...
Pel que fa a la cursa en sí, espectacular l'ambient. Tenim una gran marató, i encara continuarà creixent. No tinc cap dubte.

14 comentaris:

Joel ha dit...

Estic d'acord! També crec que la marató de Barcelona és una gran marató!
Jo personalment milloraria els aviatuallaments, però el recorregut, l'organització general, el públic... Déu n'hi do!
Felicitats per la 30a!

Miquel Pucurull ha dit...

Felicitats, Xavi.

I moltes gràcies per haver contribuït a que l'Entre línies sigui més amè del que ho hauria estat.

www.running81.blogspot.com ha dit...

Genial la carrera!
Xavi enhorabona per la 30a marató!
crec que l' important era acabar-la i ho has fet amb creus.
Me n'alegro que el cos t' hagi respectat tot i que la marca no hagi estat l' esperada.
una abraçada.
Iban

Xavi ha dit...

Miquel:
Allò era per l'Entre línees" ? Ah! Molt bé !!
Com ha anat la cursa ?

Txell ha dit...

Una més, Xavi, jo també he hagut de sortir molt conservadora perquè tenia molta por de petar o fer-me mal.
No sempre es poden fer els temps que volem, però avui tot i això has acabat la marató, que això, quan en el teu cas has fet sub 3h en maratons passades i et veus patint avui per fer més de 3h30min, i no plegar, té el seu mèrit.

Xavi ha dit...

L'edat no perdona, Txell. Moltes gràcies per les teves paraules. I venint de tú, tota una Ironwomen!!! És un honor per a mí. Acabar una prova de llarga distància sempre és un èxit. El crono és secundari, especialment quan no és tant bó com desitjariem...

Oscarjet ha dit...

Un fora de serie !
M´ha agradat molt poder veuret !
Anims per Empuries.
;D

Ramon ha dit...

Felicitats Xavi per la 30ª. Després del que has passat ja està be. Sino abans, ens veurem com cada any a Empúries.

Raúl Muñoz ha dit...

Moltes felicitats, tot i el temps, i com tu dius, acabar-la amb els problemes que havies tingut, ja és un èxit.
Al final li haurem de fer cas a l'Arcadi. En mitja tenia aquest any 1:27 minuts (aprox) i multiplicat per 2,22 dóna un resultat de 3h13min. He acabat en 3h13:56, patint al final, però sub 3h15. Estic molt content. Ja he posat la crònica al blog.

Felicitats un altre cop!

Xavi ha dit...

Molt bé, Raúl ! Felicitats!! Gran marca !! Efectivament, l'Arcadi és un crack!!!

Ramon ha dit...

Xavi, la foto de la Cris mirant a càmera ensenyant la "maneta" es sensacional. La tens que penjar a algun lloc !!

Anònim ha dit...

Hola Xavier! Si la cursa hagués estat a Pernambuco... estaries "empipat" amb el resultat d'ahir. Barcelona es una Marató que et motiva molt més nooo? Felicitats. Òscar

Xavi ha dit...

No et pensis, Òscar. A casa m'agrada fer-ho el millor possible. A Pernambuco no em preocuparia gens... he, he....!

Miquel Pucurull ha dit...

Xavi, em preguntes com va anar la cursa:

He corregut la marató. He vist més gent que mai animant. He gaudit. He patit. He tingut fred. He tingut calor. No he notat la "soledat del corredor". He anat ben acompanyat. M’han fet fotos. He vist un cec que corria. M’han saludat pel meu nom al dorsal. He sofert. He pensat que patir era el lògic. He vist el meu net tocant un tambor. M’he emocionat en l’avituallament de la Catedral i a l’arribada. He fet 4h47. He acabat la meva quarantadosena marató. M’han abraçat. He abraçat. He gaudit. He patit. L’any que ve hi torno.

Pucu