diumenge, 1 de setembre del 2019

Dos 5K


Al final de la cursa de Santa Coloma de Gramenet (Foto: La Sansi)
Un cap de setmana amb un doblet assequible. Com que ja fa anys que pràcticament no faig sèries, certament la meva velocitat se'n ressent, al marge de l'edat i de les operacions a què m'he hagut de sotmetre. Per això les curses són una mica l'entrenament de qualitat. Aquest cap de setmana he corregut dos 5.000 amb aquesta intenció. Dissabte vaig córrer a Santa Coloma de Gramenet i diumenge a Sant Quirze del Vallès. El de Santa Coloma era prou favorable, amb un recorregut força pla i, per tant, es podia córrer bastant. Vaig quedar prou satisfet, ja que vaig acabar amb un temps de 22 minuts i 38 segons que suposava superar la meva millor marca de l'any en la distància (24,06 a Polinyà, al juliol). La llàstima és que el recorregut era curt (4,91Km) De tota manera, si hagués estat bé, hauria fet 23 i poc, com a molt. Per tant també hauria fet MMA, també.
  I al dia següent, els 5 quilòmetres de la festa major de Sant Quirze del Vallès. Un 5K ben diferent, amb força pujades, no molt dures (tret de dues), però que estava clar que no em permetrien fer un gran registre. L'objectiu era fer-ho el millor possible i llestos. Al final m'he quedat a 4 segons de baixar dels 24 minuts (24,04) i ho dóno per bó perquè també hauria estat MMA si no hagués corregut a Santa Coloma el dia abans. Seguim avançant, pensant en la Marató del Priorat del 6 d'octubre.
  La setmana vinent serà la de força càrrega quilomètrica. El pla de treball és:

Dilluns, 2:  50 minuts
Dimarts 3:   1h
Dimecres 4: 1h 10m
Dijous 5: 1h 50m
Divendres 6: 40m
Dissabte 7: DESCANS
Diumenge 8: Mitja de Sabadell amb 9 km previs (30 km) 

A la setmana següent tinc previst baixar el quilometratge i l'altra setmana tinc previst fer una sessió de 3 hores, el dia 19 de setembre, concretament. A més dels entrenaments habituals, és clar.
  Aviam com ho assimilo!

2 comentaris:

Ricard Pérez Alonso ha dit...

Té molt de mèrit l'esforç que fas després del que has passat.Coincidirem a la cursa 10k de la Mercé, com em vas dir per Instagram. Ànims!, de cara al teu nou debut en marató.


P.D. Sóc el noi que va assistir a la presentació del teu llibre al Centre Catòlic de l'Hospitalet. Entre altres coses et vaig preguntar per les estadístiques de la marató de Barcelona d'enguany i em vas donar el email del Xavier Pucurull.

Malauradament, em va comunicar que aquest any no les tenien.

Xavi ha dit...

Moltes gràcies, Ricard. Per les teves paraules.., i per haver vingut a la presentació a l’Hospitalet, també !