diumenge, 17 de desembre del 2017

Com ha millorat la mitja marató de Vilanova !

         No és que abans no fos una bona cursa, ni molt menys. Simplement que crec que ara els organitzadors han aconseguit un circuit molt planer, molt ràpid, en el qual es poden fer bons registres. Feia temps que no corria la Mitja Marató de Vilanova i la Geltrú. Des del 2008, concretament. La primera vegada va ser l'any 2.000 i hi vaig fer la meva tercera millor marca de sempre en mitja: 1h 23m 21s. Ha plogut molt, des d'aleshores. Com 17 anys... Avui es tractava d'intentar rebaixar la meva millor marca de l'any d'1h 40m 26s de Granollers, al febrer. De fet ha estat tot just la tercera mitja que he corregut al 2017. Al gener havia fet la de Sitges, amb uns tranquils 1h 44m 31s.
Amb la Jackeline Gómez. Ha fet 2a al Quart de Marató que s'hi feia, també (Foto: J. Gómez)
He escalfat amb l'Arcadi, però molt poquet, ni hem arribat als 6-7 minuts. Ens hem abrigat perquè feia frescota. Molt bóna idea de l'organització de donar manguitos a més d'una camiseta tècnica de qualitat. M'he fixat que molts han aproftat els escalfabraços per apaivagar el fred. Vista comercial del patrocinador, sí senyor !
Amb l'Arcadi i el gran Manolo de Sant Boi. Ben abrigadet, jo...
         La sortida és potser una miqueta estreta, però el recorregut és molt bó. El dia ha acompanyat, amb un bon solet, i no ha fet el temut vent que sovint et trobes a les curses costeneres. El recorregut era un molt bon circuit, gens avorrit, que tenia la part final pels carrers més cèntrics i de vianants de Vilanova. Magnífic ! Quilòmetres ben senyalitzats. Tret del Km 10, que no l'hauré vist, tots els altres els he divisat fàcilment. He sortit endarrerit; darrera de la llebre de 1h 55m. Ràpidament l'he superat i al poc també la llebre de 1h 50m. Estava clar l'objectiu: atrapar i superar la llebre de 1h 40m, per assegurar-me baixar d'aquest temps. Els anys d'experiència fan que hagi après a tenir paciència. Al voltant del km 5 he atrapat a les llebres de 1h 45m i m'he encarat a buscar les de 1h 40m. L'objectiu. No recordo exactament quan les he atrapades. Crec que ha estat cap el quilòmetre 13 o 14. De fet ha estat normal que la progressió fos bona perquè els primers 10 Km els he fet en 47,46 (ritme de 4,46) i en la segona volta anava veient que sumava la majoria de quilòmetres per sota de 4,40 (4,32-36-36, el 13, 14 i 15). Convençut que baixava sense problemes de 1h 40m, he mirat de rebaixar aquesta barrera el màxim possible. He donat tot el què tenia i he acabat en 1h 38m 27s. Per a mi una marca més que bona. Baixar d'1h 40 en mitja, ja sabeu, em costa molt. Per tant, molt content. Ha estat la meva mitja marató número 119 i la cursa número 710. Si no hi ha sorpreses, acabaré l'any amb 53 curses. El meu calendari ara és:

24 desembre: Cursa de Sant Sadurní d'Anoia
26 desembre: Cursa Riu Ripoll, a Sabadell       
30 desembre: Sant Silvestre de Canovelles
31 desembre: Cursa dels Nassos, a Barcelona.

4 curses l'última setmana de l'any. Bon comiat atlètic del 2017 !
Acabaré el 2017 superant els 10.000 Km en curses

3 comentaris:

RunnerSantBoi ha dit...

Molt bona crónica Xavi,el crono fantastic.

RunnerSantBoi ha dit...

Molt bona crónica Xavi,el crono fantastic.

Xavi ha dit...

Moltes gràcies !