diumenge, 3 de març del 2013

100 mitges maratons completades !!!

Havia de ser a la mitja marató de Barcelona, el passat 17 de febrer, on hauria fet la meva mitja marató número 100. L'isquiotibial de la cama dreta no m'ho va permetre. Finalment el dia de completar les 100 mitges maratons ha arribat avui a la Mitja de Cambrils. I me n'alegro perquè l'organitzen uns bons amics i que estimen molt i molt això del còrrer. Són el Juanan, la Mònica i el Joan Carles, el nucli dur de Runningsolutions. Estan dinamitzant --i de quina manera !-- el running a  les comarques tarragonines i ho fan bé de veritat. I ofereixen qualitat. La prefereixen abans que la quantitat. I és molt d'agraïr. Bona feina, companys !!
Amb el 100...i el Jaume Leiva: 29,15 en els 10Km d'avui
  Pel que fa a la meva cursa avui, la incògnita era com respondria el meu isquio després de la Maratest de diumenge passat i després de la Marató de la Costa Daurada (organitzada per Runningsolutions, com no !) del passat 20 de gener. La mitja de Cambrils ja l'anomenen la més plana de Catalunya. Possiblement és així. Consisteix en dues voltes de 10 Km la primera, i d'11 Km la segona, si bé el recorregut és gairebé calcat en els dues voltes. L'any passat em va sortir la millor marca de l'any precisament a Cambrils (1h 29m 31s).
 Avui, mitja hora abans de començar, el Jim Serrano m'ha tocat els isquios, sobretot el de la cama dreta, per deixar-me el millor possible. Merci, Jim ! Ets un crack, ja ho saps !
  Com l'any passat, he sortit massa ràpid. 3,53 el primer mil. Molt per sobre de les meves possibilitats, ja que havia d'anar a 4,15. De seguida m'he regularitzat i he m'he posat a ritme de creuer uns quants segons per sota de 4,20 (entre 4,15 i 4,19) Anava veient que estava just, just per baixar del 90m. Poc abans de completar la primera volta m'ha atrapat el grup amb les llebres de 1h 30m amb el Robert Mayoral, dirigint la nau, com l'any passat. Al 2012 em van atrapar al Km 6. Aquest any, de seguida he vist que em seria molt difícil aguantar amb ells fins el final, si bé m'he proposat intentar-ho. Els parcials han estat molt regulars del Km 11 al 16 ( 4,17-09-16-13-15-19) Just en el 16 se m'han començat a escapar. De fet ja feia uns quants quilòmetres que anava amb el ganxo posat i per tant no he pogut evitar perdre'ls inexorablement. Començava aleshores una nova cursa de 5.000 metres per mirar de fer el millor registre possible. El sub 90 era quasi impossible però ho he seguit intentant fins l'últim suspir. Al final he entrat en meta en 1h 30m 49s. Tot just 1m i 18s més lent que l'any passat. No he quedat decebut, ans al contrari. Com deia, haver fet una marató fa un mes i mig; la Maratest la setmana passada i els problemes dels isquios, només m'han costat 78 segons, en relació a fa un any. Em sembla raonable.
 L'únic dubte que em queda és si hagués anat amb el grup de 1h 30m tota la cursa hauria aguantat amb ells i hauria baixat dels 90m ? El Robert Mayoral opina que sí. Hauria anat més protegit durant la primera volta i no m'hauria desgastat tant. És possible, però vés a saber. Aquest esport mai no són faves comptades. Jo mateix a la Mitja de Granollers, just avui fa un mes, vaig fer una marca discretíssima (1h 38m) quan aspirava a, almenys, fer 6 minuts menys...
  Diumenge que vé no correré cap cursa. Cal concentrar-se per la Marató de Barcelona !!!

13 comentaris:

Wladimir ha dit...

Moltes felicitats per la cursa d'avui !!!

Una abraçada.

Rubén ha dit...

Enhorabona Xavi per la mitja d'avui a Cambrils i per les teves 100 mitges! Ets un exemple a seguir. La marató de Bcn serà la meva primera cursa en aquesta distància...algun consell???

Xavi ha dit...

Enhorabona Xavier per la bona marca després dels problemes físics i del trote que portes aquest 2013. Moltes felicitats per les teves 100 mitjes maratons!

xela ha dit...

Felicitats! Per la fita de les 100 mitges
Tinc companys que tambe van fer la cursa i dubten de que tingues la distancia correcta, tens aquesta dada, se que es un punt que controles a totes les curses, gracies
Salut i km

Xavi ha dit...

Xela: a mí em van sortir 20,98 Km en el Forerunner. Els organitzadors van mesurar la distància de totes les maneres possibles, segons em van dir. No dubto que la distància era la correcta. Els GPS no són exactes ni de lluny, per temes de cobertures.

Xavi ha dit...

Rubén:
Per la primera marató crec que només val un consell. Gaudeix-la, no vagis a tope, sigues conservador i que et quedi la sensació que hauries pogut anar més ràpid.

Anònim ha dit...

vaig anar amb tu molts quilòmetres, i també tinc la impressió que si hagués seguit de bon primer les llebres de 1:30 hs., hagués aconseguit baixar de 90, però bé, em vaig quedar amb 1:29:21, el meu millor registre. Felicitats per les teves 100 mitges, i ara , a gaudir la Marató de Barcelona. Espero que hi arribis sense problemes d'isquios, més lluny dels que arrossegues. Salut i quilòmetres. Joaquim.

Anònim ha dit...

Perdó, volia escriure 1:30:21

Anònim ha dit...

Xavi,ja et vaig veure ahir de bon matí esmorzant a l'hotel de Cambrils amb el crack Jaume Leiva.L'any passat tmb vam coincdir a Cambrils.Em vaig prendre la mitja com un entreno total pq la marató és a tocar ja i vaig saber no ser competitiu malgrat dur dorsal jeje!També havia fet la Maratest la setmana passada fent 2h.15min.Vaig fer 1h.32min.però havent apretat podria haver baixat dels 90 min.Molt planeta.

A la marató m'agradaria baixar de les 3h.15min.però sent la 1a potser pago la inexperiència.La meva idea és anar tota l'estona a 4'35" el km.Tal i com vaig fer a la Maratest tot i q els dos darrers km.-vaig apretar més jeje!Com ho veus?

Enhorabona i felicitats pel blog!

Bernat.

Xavi ha dit...

Bernat:
Jo crec que pots intentar tranquilament les 3h 15m, però al ser la primera, potser siguess un pèl conservador i busca baixar de els 3,20.
Merci per la felicitació pel blog.

Iban ha dit...

Enhorabona per aquestes 100 mitges Xavi!! m' hagués agradat que les haguessis completat a BCN i aixi haver-te pogut felicitar-te in situ, però és igual, de tota manera és un tema a recordar tota la vida!!
A per les dues-centes! ;)
una abraçada
Iban

Raúl Muñoz ha dit...

Enhorabona, Xavi. Es diu molt ràpid això de 100 mitges... i són mooooooltes. Felicitas perquè veig que això ja rutlla molt millor. Que vagi bé i ja ho tens tot a punt per a la marató.

Ramon ha dit...

Enhorabona Xavi per les 100 mitges. es diu aviat però no tothom ho pot dir-ho , jo tant sols en porto 21.
Molta força a la Marató !!!!