dissabte, 23 de març del 2013

Còrrer per ajudar


Amb Xavier Amador, Marta Ferrussola, i Ramon Canela
Avui he corregut la 25a edició de la Cursa Científica de l'Hospital de Sant Pau. Es fa per ajudar els pacients que tenen patologies cardíaques. S'estudien els beneficis que els aporta l'esport i s'estudia r com reaccionen a l'esforç físic. El Dr. Ricard Serra és qui porta l'estudi des de fa molts anys. Un centenar de corredors de tots els nivells són convidats a còrrer mentre els pacients caminen. Bé, alguns, perquè altres també corren. Entre els corredors hi havia per exemple, el marroquí Mohamed Bembharka, en diverses ocasions guanyador de la cursa de El Corte Inglés, i que té 1h 04m en mitja marató. O sigui, un atleta de grandíssim nivell. També ha corregut la ucraïnesa Inna Lebedieva, una atleta de 36 minuts en 10 Km i que per tant també és de molt bon nivell. De fet la cursa no es planteja com a tal, més aviat com a un entrenament més o menys llarg, a gust del consumidor.
El Club DIR patrocina la cursa

Quan es cumpleixen 2 hores des del tret de sortida, es dona per finalitzada. Es donen voltes per l'interior del recinte de l'Hospital d'un total de 800 metres. Normalment la cursa es celebra unes setmanes abans de la Marató de Barcelona i habitualment la feia servir com a tirada llargueta abans de la gran cita del fons català, però aquest any el canvi de dates de la marató ha fet que la cursa Científica fos just una setmana després. Jo, com molts dels participants, me l'he près com un entrenament recuperatiu. A diferència d'altres anys en què completava les dues hores i feia uns 23-24 Km, avui només podia estar-m'hi una hora. He fet 11,37 Km a ritme de 5,16 el Km. Cal tenir en compte que el recorregut es força atoboganat , amb pujades i baixades contínues. He portat les ASICS Nimbus 14 a tots dos peus, a diferència de la setmana passada a la marató, i no he tingut cap problema.
  Demà no faré cap cursa --cosa estranya-- i faré un bon entrenament. Aviat atacaré segona fase post marató: plantilles noves per mirar de solucionar el problema de l'isquio. Pròxima cursa, el 7 d'abril, la del Camí dels Ibers, 21,5 Km a la Roca del Vallès. Serà la primera edició. Cursa de muntanya.