diumenge, 23 d’octubre del 2011

Novament la Marató del Mediterrani, al sac



Amb la d'avui ja és la 5a vegada que completo la marató del Mediterrani. És una cursa que desperta sentiments atlèticament poc atractius entre la comunitat de maratonians catalans perquè el seu recorregut fa que passis un munt de vegades pels mateixos llocs. Per a mí, en canvi, és una cursa molt estimada per diverses raons: després d'operar-me dos cops (octubre 2006 i gener 2007) va ser en aquesta cursa on vaig reaparèixer pel que fa a les maratons. A més, va ser la cursa que va mantenir viva la flama de la Marató de Barcelona quan, al 2005, es va deixar de celebrar. Aquell any -- ja fa 7 edicions-- vaig fer el meu millor registre al Mediterrani: 3h 11m. Un temps que avui m'haria servit per pujar al podi com a segon en la meva categoria !. L'objectiu que buscava era baixar de les 3h i 30m (5m/km). No ho he aconseguit: He fet 3h 33m 58s. Significa el 8è de la categoria de 20 acabats. Repassant els resultats de les meves participacions anteriors, tret de la ja comentada del 2005, observo que sóc extraordinàriament regular. Sempre m'he mogut entre 3h 32m i els 3h 36m de l'any passat. Fins i tot en una ocasió vaig fer 2 segons menys !! que la marca de l'any anterior.
Avui he estat molt regular durant molts quilòmetres, sempre uns pocs segons per sota dels 5m/km. Al Km 11,5 he hagut d'aturar-me per culpa d'una pedreta que tenia a la sabatilla. He perdut 1 minut. Ho he cronometrat. A partir del Km 25 el meu germà Manel m'ha acompanyat fins el final, en bicicleta. No ha parat d'animar-me, m'ha donat un gel, aigua... En definitiva, sense ell segur que hauria fet un temps clarament pitjor.
Ah ! Em descuidava dir que un altre motiu pel qual li tinc un afecte especial a la Marató del Mediterrani és que aquí vaig completar la meva marató número 20. El Jaume Grau, l'organitzador, va tenir el gran detall de donar-me un trofeu especial per aquest motiu. Avui han acabat la prova 205 maratonians. He quedat el 78 absolut. O sigui que més de la meitat dels participants --127, exactament-- han quedat darrera meu. Avui, a més, he superat de 5 minuts, gairebé, la meva millor marca del 2011 en marató !!
Per tot plegat no puc més que estar satisfet de la meva 32a marató. Totes les que he començat, les he acabat. I que duri !!

16 comentaris:

Krlos ha dit...

Felicitats Xavi. Fa temps que no coincidim a cap cursa (per culpa meva, que estic molt desaparegut). Quines son les següents maratons que tens al cap?

Xavi ha dit...

Ara mateix penso en Barcelona, el 25 de març. No crec queen faci cap altra, abans. Després faria Empúries, com cada any, taambé.

Pescallunes ha dit...

Felicitats!! T'admiro per la teva trajectòria

Agafa'm si pots ha dit...

Felicitats Xavi, molt bona marató i molt bon temps. Mirant els resultats està clar que, com tu dius, ets molt regular, algo que al cap i a la fi és difícil de conseguir.

Salut

Sebas Guim ha dit...

Ja en tens una altra al sarró. "Regular"-ment bé. Felicitats, Xavi.

Anònim ha dit...

Xavi, m'ha encantat llegir el teu darrer post. Quina canya, te molt de mèrit el que fas! Un dels meus millors amics també és 'maratonià' i conec la duresa del tema, no només per les curses sinò pels entrenaments que ha de fer pe poder-les enfrontar, donat que obviament no és un professional del tema.
I també m'ha encantat i sorprés que siguis beatlemaniac. Mira que fa anys que ens coneixem i no ho sabía! Jo també ho soc, malalta de Beatles. Segueixo enganxada als 4 mestres, un carinyo i una admiració que mai s'ha apagat ni ho farà.
I no m'enrollo més. Un altre petó des d'aqui! :-) duaita

Blogger ha dit...

3h33' en aquesta marató és molt bona marca. És veritat que és plana, però psicològicament dura.
Malauradament, jo no guardo massa bon record, perquè de les 5 maratons que he corregut, aquesta és l'única en què he hagut de retirar-me :-(
A veure si jo també puc córrer a la vora de 3h30 a Sevilla al febrer!

Raúl Muñoz ha dit...

Una altra més i amb el temps gairebé "clavat" (si li restes el minut de la pedreta, perfecte). El cert és que és un pèl "avorridota". Jo vaig fer la mitja i ja m'ho va semblar. Psicològicament és dura perquè només hi ha públic al passeig i a l'arribada, però en canvi el recorregut és agraït.
32 maratons...es diu aviat.
Mare de Déu Senyor...

Iban ha dit...

Felicitats per aquesta altra marató al sac, Xavi!
Els temps es van mantenint per moltes que fas tot i les lesions que has anat tenint. Ets un crack!
Per cert, com van els isquios? Recuperats del tot?
Salut!
Iban
ACDIB

Joan ha dit...

AHIR VAIG FER LA MEVA QUARTA MARATÓ DE LA TEMPORADA. NOMÉS EM QUEDA LA CINQUENA A COSTA DAURADA.
VAREM COINCIDIR A PALS COMENTANT LA CURSA FINS A LA ZONA D'ESMORZAR.
FELICITATS.

Anònim ha dit...

Enhorabona Xavier,jo fa anys que faig atletisme,i la de Barcelona sera (si tot va be)la primera Marató que faci.Veure la regularitat que portes es una passada,jo que si amb faig una ja sere l´home mes feliç del mon.Salut i km.
Jaume

Oscarjet ha dit...

Quin exit ! em va agradar poder veuret de nou en plena FAENA..!!

Miquel Pucurull ha dit...

L'enhorabona, Xavi. El temps està molt bé!
M'ha agradat molt, també, la crònica. Curta (millor perquè sovint les cròniques de curses de la gent són molt pesades)expressa emocions.
Et felicito

Pucu

juan berdun ha dit...

Enhorabona xavier, vam coincidir al Mediterrani, parlant sobre que no hi havien llebres a la sortida..jo vaig fer la meva millor marca en mitja Marató, i això que no anava per marca...ens veurem a la de Barcelona, quin temps buscares? jo intentaré apropar-me a 3h20m
Salut i kms

Ramon ha dit...

Felicitats Xavi, un cop mes "Finisher" d'una marató i amb una molt bona marca.

Joan Castellà ha dit...

Felicitats Xavi ! Aquesta Marató encara no la he fet mai , tinc ganes de fer-la . Un any ho altre caurà.