divendres, 15 de març del 2024

Una més al sac

A Plaça Urquinaona, al km 41,5. Cara d'esforç. (Foto Pako Beer)

Ha caigut una nova marató. La 62a. Ha estat la de Barcelona, que ja l'he correguda, amb aquesta, 19 cops. 15 mesos després d'haver fet l'última, a Egipte. La de casa sempre és una marató especial. Aquest any més encara ja que el recorregut s'havia canviat força. Molta presència de l'Eixample, parts del recorregut igual que l'habitual, però en sentit contrari (Paral·lel, Façana Litoral...) i la part de Diagonal Mar, que arriba més avançada la marató que abans. Ara s'hi circula més enllà del km 31. En línees generals el recorregut em va semblar molt bé.

Em vaig autoenganyar dient-me que podria fer 4:12-4:14. Però no estava prou entrenat com per aconseguir-ho. A més els resultats de les últimes maratons m'indicaven que aspirar a aquest registre era agoserat. I així va ser. Vaig sortir a 6m/km. Diria que ho vaig aconseguir mantenir no massa, ja que vaig passar la mitja en 2h 10m, 4 minuts més lent del que tocaria. Doblar era 4:20, o sigui, que del 4:12-4:14 ja me'n podia acomiadar. Vaig pensar en buscar el 4:20, però. Els reptes que no faltin! 
Una altra marató a la saca! (Foto: JL Blanco)

Al km 29, contratemps. Es va acabar la bateria del rellotge. A partir d'allà, doncs, vaig córrer a cegues en quant a control de ritmes de pas. Poc després em vaig trobar el Vicenç Solé. Em va animar veure que l'atrapava i el passava sense dificultats. El cas és que vaig arribar a la meta en 4h 25m 43s, a 6,18m/km de mitjana. Marca discretíssima pero és el què valc ara mateix. Vaig quedar decebut, però passades unes hores, donant-li voltes, vaig pensar que si no m'hagués autoenganyat i hagués aspirat a 4h 30m, al fer 4h 25, hauria quedat prou satisfet. Tant senzill com això.
                                                         L'arribada "triomfal"! (JL Blanco)

Al tenir 62 maratons i ja 63 anys, em cal fer una marató més aquest 2024 per quadrar l'edat i el número de maratons. La idea és fer la de Lleida, el 27 d'octubre. Porten dues edicions i per tenir jo Covid en la primera, i per haver-me lesionat en la segona, no l'he poguda fer, encara. Aviam si a la tercera va la vençuda! 
  

2 comentaris:

Marti ha dit...

Felicitats!, a seguir sumant i nosaltres a a seguir-te pel blog.

Xavier Bonastre ha dit...

Moltes gràcies per seguir-lo!