dijous, 8 de desembre del 2022

Gran registre a Sant Andreu!

 

Amb el Manuel i la Mayte, escalfant (Foto: Carlos Sánchez)


   No pensava pas que pogués fer tan bona marca el 6 de desembre als 5Km de Sant Andreu, a Barcelona. Una cursa molt ràpida però que amb el fred que hi fa habitualment o pel què sigui, poques vegades havia fet bons registres. Era la 6a vegada que la feia. Aquest cop la idea era baixar del 24 minuts. Vaig escalfar amb el meu germà Manuel i amb la Mayte Martin, una espectacular ultrafondista. Em va estranyar veure-la en una distància tant curta, però els corredors de fons tenim això: ens apuntem a totes....!

     No sé si serà per l'escalfament que vam fer --escassament 1,5 quilòmetre trotant, a tot estirar-- o què, però el cas és que vam sortir rapidet. Tant, que el km 1 el vam passar en 4,09, per a mí, un autèntic suicidi. Li vaig dir a la Mayte el ritme que portàvem i li va semblar perfecte. Em va agafar uns metres d'avantatge. Cap el km 2,5 em portava ben bé un centenar de metres. Vaig veure que estava atrapant l'Andreu Ballbé. Allò em va animar i vaig intentar acostar-m'hi. Ho vaig aconseguir 2 quilòmetres després, és a dir, a uns 500 metres de la meta. La Mayte l'havia superat i al fer-ho jo, l'Andreu es va picar, va canviar el ritme i ens va superar a tots dos. En la recta de meta vaig esprintar tot el que vaig poder per reduïr la diferència amb l'Andreu, vaig passar la Mayte i vaig entrar en 22 minuts i 24 segons, sensiblement millor que fa 1 any. Aleshores vaig fer 23,53, però el dia abans havia corregut la Pujada i Baixada a Guanta de 12 Km i, per tant, no estava per a llançar coets. 

Buscant el km 4 (Foto: Pako Beer)

    En qualsevol cas vaig quedar molt content pel registre. Feia 5 anys que no aconseguia una marca així en un 5K. A més, vaig guanyar l'Andreu en temps real per 8 segons, ja que ell, encara que va entrar a meta abans que jo, havia sortit més endavant. O sigui, vaig superar un atleta olímpic!! Per a mí un autèntic honor. El meu germà Manuel va fer uns magnífics 25,45. Per cert, aquesta cursa va ser la que fa 60 del meu palmarès en aquesta distància. En tinc tantes ja com maratons!

    Diumenge toca Viladecans. 5Km, també. El dia abans hi ha esmorzar amb el Mingu, o sigui que no crec que surti un bon registre com a Sant Andreu...;-)