dissabte, 26 de desembre del 2020

L'última cursa de l'any, a El Masnou

      Avui a El Masnou he acabat l'any atlètic com s'ha de fer: amb una San Silvestre. I ha estat a la més antiga de Catalunya, la Sant Silvestre de El Masnou. Porten ja 41 edicions. Eren 5 quilòmetres amb totes les prevencions pel coronavirus ben present. Igual que al Lloret Trail del 27 de setembre, mascareta fins a l'últim moment, sempre distància de seguretat i gel per rentar-se les mans. Té molt de mèrit que hi hagi organitzadors, com ara La Sansi, que apostin per mantenir, malgrat les complicades circumstàncies provocades per la pandèmia de coronavirus, les seves curses. I els corredors ho agraïm. Ha estat la meva cursa número 802 en un any en què n'hauré fet només 14. Dues d'elles, 5K. Vaig fer la Cursa de Reis de Cornellà, al gener, i avui 26 de desembre, he fet la segona. No he pogut millorar el registre d'aquell dia, però, malgrat tot, he quedat bastant satisfet. Com a Cornellà vaig fer 23 minuts exactes, per avui a El Masnou m'havia posat com a fita intentar baixar dels 23 minuts. El ritme era 4,36xKm. No ho he aconseguit, però, com dic, estic content. 


                Una estoneta abans de la sortida de la meva sèrie (Foto: selfie)

   Resulta que tal com em va passar a Sant Sadurní d'Anoia al 2001 i a Sant Andreu de la Barca al 2010 i a Sant Vicenç dels Horts, també al 2010, a poc de començar he hagut d'aturar-me per miccionar. Com que havia sortit en l'ultima sèrie, la que estava reservada a l'elit, això ha fet que quan m'he reincorporat a la cursa he vist que anava l'últim...! Si no espavilava, aquella seria la meva posició final. Sortosament he pogut atrapar i passar a uns quants corredors, en concret 3 nois i 3 noies. He acabat en 24 minuts i 1 segon. Per tant, si no m'hagués aturat a pixar, calculo que hauria fet, aproximadament, almenys 30 o 40 segons menys. I sense tenir en compte que hi havia un parell o tres de pujadetes que m'han alentit, lògicament. Els parcials de cada km han estat: 5,40- 4,34-4,48-4,46-4,01  He acabat fortet per superar una noia. Ho he aconseguit.

      El dia 31 no podré córrer la Cursa dels Nassos ja que la retransmetré en directe per l'Esport3, a partir de les 4 de la tarda. Primer el 5K i tot seguit, a les 16,30h, el 10K. Espero que no falteu a la cita davant del televisor!  Salut a tothom --que bona falta fa-- i Bon Any 2021!