divendres, 12 de febrer del 2016

Decepció, sí

      Diumenge passat vaig córrer la Mitja Marató de Granollers per desena vegada. I vaig fer el pitjor registre de totes les meves participacions, si exceptuem la del 2008, en què em vaig lesionar en el km 13 i vaig acabar-la mig coix. Titulo així aquesta entrada perquè m'esperava fer-ho una mica millor que en 1h 41m 36s. Aspirava a 1h 37m. L'objectiu era arribar a dalt a La Garriga (km.11) en uns 53 minuts, i després encarar els últims 10 km intentant estar entre els 44 i 45 minuts. Doncs vaig passar el km.11 en 54m 34s., escassament 26 segons per sota del ritme de 5m/km, per tant 1h 45m en cas de seguir a aquesta velocitat. Amb la baixada de la tornada a Granollers ja sabia que que milloraria i que per tant baixaria clarament d'1h 45m, però 1h 37m quedava massa lluny. Hauria de fer els últims 10km en 42 minuts. Massa ràpid per a mí. A més també hi ha pujades notables a la tornada. La pujada fins a La Garriga havia estat massa lenta. Havia de pujar a 4,45 com a molt. I no vaig ser capaç. Pràcticament vaig anar escassament  uns quants segons per sota de 5m/km. Vaig apretar tot el què vaig poder a la tornada cap a la meta, però vaig veure que em seria molt difícil ni tan sols baixar d'1h 40m. I efectivament, com deia, vaig fer 1h 41m 36s. La decepció vé donada perquè pensava que els entrenaments que vaig fer per a la marató de Tarragona de fa 3 setmanes, els notaria positivament a Granollers. Doncs no. Ni de lluny. És cert que va ploure i va fer una mica de vent, però suposant que això m'hagués alentit, no crec que anés més enllà d'1 minut. Per tant, també allunyat de l'1h 37m. que pretenia.
  Com deia, era la 10a vegada que corria a Granollers. Repassant els cronos que he fet, comprovo que mai no he aconseguit un gran resultat en relació a la millor marca de l'any. Sempre he fet entre 3 i 5 minuts més que la millor marca de l'any corresponent. És l'únic consol... Si això és així també al 2016, entenc que faré alguna mitja en 1h 38m. De fet aquest és el millor temps que vaig fer al 2015, concretament a la mitja de Blancafort. Veurem...
  Aquest diumenge no faré cap cursa: motius familiars. L'últim diumenge de febrer tinc la intenció de córrer la mitja de Gavà. Allí vaig fer la primera mitja de la meva vida. Vaig acabar-la en 1h 42 minuts i estan una mica lesionat. Ha plogut força. Va ser el 15 de febrer del 1998. Intentaré baixar de 1h 40m. El terreny és molt planer i propici a un bon registre, sempre i quan no faci vent.   

3 comentaris:

Miquel Pucurull ha dit...

1h41 està molt bé, Xavi.
No et flagel·lis, Xavi. Vas fer 4 minuts més del que esperaves, però el recordman del món, Dennis Kimetto, va fer 5 minuts més de la seva marca.

Fede ha dit...

Hola Xavi, Felicidades por las 10 participaciones, como diria tu amigo Arcadi la "tiempitis" hay que dejarla a un lado, lo importante es correr y seguir corriendo. Yo este año no podre hacer mi 6a marato de bcn por salud, eso si que ea un palo.
Un abrazo
Fede

José Luis ha dit...

No crec que siguis just amb tu mateix (massa dur). No podem lluitar contra els elements (vent, pluja, aigua a la calçada,...) i per tant no trobo bé que comparis aquest temps amb el que podries haver fet en bones condicions. (sol, asfalt sec, public, ...).