diumenge, 25 de maig del 2014

Acabat el repte, tornen els doblets

Lluitant amb l'Esther Domingo i la seva llebre, corrent al passeig marítim de Calella
Podria dir que després d'haver completat el repte de les 5 maratons en 4 mesos, ja he acabat la temporada. Però com que això del córrer em té força enganxat, aquest cap de setmana he tornat a fer un doblet. Un 10.000 dissabte i un altre 10.000 diumenge. Dissabte a la tarda vaig anar a Calella a fer la Fenexy Race. Segons el GPS em va sortir una mica curta --uns 200 metres-- però la consideraré una cursa de 10 Km. Vaig sortir massa ràpid i ho vaig pagar amb què força corredors em passessin entre els Km 2,5 i 3,5, aproximadament. A l'arribar a aquell punt l'Esther Domingo, del Prorunners Sabadell, em va passar. Ella era era la 10a classificada. I com que el seu ritme era molt similar al meu em vaig ficar entre cella i cella que no em superés. Vam estar la resta de la cursa frec a frec. De tant en tant intentava atacar-la per tal de despenjar-la, però com que corria amb la seva pròpia llebre, el cert és que no hi havia manera de deixar-la enrera. Amb tot, al final vaig poder entrar a meta un parell de segons abans que ella en un temps de 44 minuts i 16 segons. El primer 5.000 el vaig fer en 21m 57s i el segon en 22,39 (42 segons més lent) Tenint en compte que feia tan sols 6 dies de la 5a marató de l'any, considero que està força bé per les meves possibilitats. La cursa, magnífica, com sempre. Córrer pel passeig marítim de Calella, per sota de l'arbrat, una tarda de primavera, és molt agradable. Per cert, encara me'n faig creus de com s'ho van fer els organitzadors per aconseguir un equip de megafonia in extremis ja que l'equip original es va equivocar i se'n va anar a Calella... de Palafrugell !!! Chapeau pels amics de Fenexy per solucionar el problema d'última hora !!
Saludant amb l'Arcadi. El Xavier Carracedo està a la meva dreta, a la sortida de Sallent

   I avui diumenge he anat a fer els 10Km de Sallent. Cursa de muntanya que feia la primera edició. Hi he corregut amb l'Arcadi Alibés. Hem anat pràcticament junts tota la cursa, si bé ell sempre em portava uns metres --no més de 10-- d'avantatge. A partir del Km 3 la cursa es fa molt dura perquè puges notablement fins passat el Km 6. Algun d'aquests quilòmetres ens han sortit a 8m/km!! La pujada era notable i llarga. A dalt de tot la vista és excepcional, això sí. Però ja se sap que quan portes un pitrall, no hi ha temps per poder gaudir la vista com es mereixia la que teníem. El sol havia sortit, apretava amb força i he estat a punt d'aturar-me a fer alguna foto, ja que, estranyament, duia el mòbil a sobre. Però no ho he fet.
    El descens és ràpid, però com que vas cansat de l'ascensió, el cert és que no baixes tant ràpid com desitjaries. La baixada, però, és senzilla, en absolut tècnica. Una pista ample en la que has d'anar amb compte amb les pedres, tan sols. L'Arcadi ha notat que el seu piramidal li començava a fer la guitza i això m'ha permès atrapar-lo i superar-lo. A la meta hem entrat amb tres o quatre segons de diferència. El meu crono ha estat de 59m 35s. El GPS marcava 10,83 Km, o sigui, gairebé 11 Km. L'Arcadi ha hagut de marxar pitant ja que havia de transmetre a migdia l'etapa del dia del Giro. A destacar el paper del Xavier Carracedo, bon amic de Sabadell. Diumenge passat va fer com jo, la Marató de Tortosa. Les lesions que el tenen matxacat des de fa temps, li van impedir fer-la tota corrent. Va fer l'última hora caminant. Va arribar a la meta més enllà de les 4 hores. Doncs bé. Avui ens ha superat a l'Arcadi i a mi en ben bé un minut, encara que, sorprenentment, a la classificació apareix darrera nostre. La d'avui era la meva cursa número 542 i la 20a del 2014.

   La setmana que ve, nou doblet. Dissabte a la nit, la Urban Night Running d'Igualada i diumenge al matí la Cursa AFNE per Etiòpia, a Collserola. Un 10.000 dissabte i 5 i escaig quilòmetres, diumenge.
 

4 comentaris:

Xavier Carracedo ha dit...

Gràcies per recordar-te de mi i dels meus mals... doncs avui he quedat davant teu només perquè has fet doblet. En condicions normals, estàs ara molt més fort que jo.
Recorregut:
http://www.strava.com/activities/145315800

Fede ha dit...

Xavi estás molt fort fer 2 cursas al maig. Felicitats. Un Saludo
losmartesfsxj.bloqst.com.es

Joan Castellà ha dit...

Carai noi de dues en dues , ja tens pensat quines faràs al pont de St Joan ?

Anònim ha dit...

Quan tornareu per Ponent?? Cursa de Templers??