diumenge, 26 de febrer del 2012

No baixo del minut 33


Avui, a la mitja de Barcelona (foto Rosa Catalán)

Comença a ser una mena de broma de mal gust. M'explico. No hi ha manera --sembla-- que aconsegueixi baixar dels 93 minuts en mitja marató. Des del desembre, quan vaig fer la mitja de Mataró, he corregut 6 mitges amb els següents cronos: Mataró 1h 33,29; l'Espirall: 1h 31,44; Sitges: 1h 33,38; Granollers: 1h 33,44; Gavà: 1h 33,00 i avui a Barcelona: 1h 33,16. En 5 d'elles, doncs, m'he quedat en el minut 33. Com és possible ? Ni expressament ho hauria aconseguit. Especialment dolorós va ser a Gavà la setmana passada. Em va sobrar 1 segonet, només !!! Avui tenia la intenció de fer-ho prou bé. He passat el Km 7 en 30m i 34s i el Km 14 en 1h 1m. Per tant, anava de fàbula. No sé què deu haver passat en l'últim terç de la cursa. És cert que hi havia alguna pujadeta, però soportable. Quan ja havia superat el Km 20, he près consciència que no aconseguiria baixar de 1h 33m. I efectivament. Per 16 segons, avui. Bé, fins aquí les lamentacions. Ara toca mirar el costat positiu. Aquest registres tant similars indicarien que sóc molt regular, que sempre és bó. Com a mínim em mantinc i no m'ensorro, que també és molt. I, sobretot, sempre s'ha de mirar cap endavant, cap al futur. D'aquí a uns anys, quan no sigui capaç de baixar de 1h 35m, per exemple, recordaré com al 2012 vaig fer un grapat de mitges en 1h 33m. Per tant és qüestió de valorar les marques quan les fas, no quan les trobis a faltar. Els anys de còrrer, si m'han ensenyat alguna cosa, és precisament això. 
  Pel que fa al dia d'avui, magnífic per còrrer. Temperatura ideal. He corregut exactament igual que a l'estiu, amb samarreta de tirants i pantalons curts. Ni guants, ni bufs, ni res de res per protegir-me del fred, perquè, realment, no en feia.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

No pasa nada, del running hay que disfrutar a tope y no obsesionarnos con las marcas.
Soy el que sale en la foto a tu lado y no te preocupes que hice 1:35 y es mi mejor marca!
Ánimo que te ira genial

Raúl Muñoz ha dit...

Xavi, crec que et mereixes un premi al corredor més regular. Ni volent surten uns números tan iguals en 5 mitges!!! Impressionant.
A més, amb l'acumulació de quilometres per a la marató crec que aquesta última val més...i una setmana després de Gavà!!!
Va, perquè vegis que vull apropar-me a tu, a Granollers, 1h22:10, avui a Barcelona, 1h22:09, nova MMP. La crònica, aquí:

http://raulmarato.blogspot.com/

Pep ha dit...

Admirat Xavi; tenen molt de mèrit aquestes marques que fas a més competint setmana, a setmana, uffff

Ets genial ! Enhorabona !

Oscarjet ha dit...

Genial la lectura que fas de tot plegat...m´has fet pensar en coses que no pensava mai...tens rao noi.
Estas , per mi, com sempre...com una moto de devorar kms. Que no decaiga...

Sebas Guim ha dit...

Segueixes calcant les curses...com t'ho fas? Ja sortirà la bona, segueix intentant-ho. Agraït,el reportatge d'ahir.

Ferran ha dit...

Xavi, ets molt exigent amb tu mateix i aixó es bo. Per cert bona entrevista al Bernat i a l'Alex en el reportatge de Esports 3. Felicitats.

Xavi ha dit...

Merci, Ferran

Anònim ha dit...

Estàs sobreentrenat. Fas masses curses i manca preparació per a fer marca...
Salut i km's

Xavi ha dit...

Anònim: tens raó en part, crec. No crec estar sobreentrenat perquè entreno poc, la veritat. El que sí que és cert és que competeixo cada cap de setmana i així és molt difícil rebaixar marques...