diumenge, 20 de febrer del 2011

Test a la Mitja de Balaguer: raonablement bé.


No havia corregut mai la Mitja de Balaguer. No sóc amant de fer molts quilòmetres per a còrrer una cursa que no sigui una marató. En aquest cas, com ha quedat explicat en entrades anteriors, he hagut de fer una exepció pensant en la Marató de Barcelona, ja que només falten dues setmanes. Pels motius que ja he explicat abastament en entrades anteriors, vaig molt curt de quilòmetres i avui ha quedat palesat. Crec que he encertat al sortir a totes per a poder calibrar on em trobo. Si hagués sortit a ritme de marató, potser m'hauria enganyat a mí mateix... D'entrada m'he trobat força bé i els primers Km de pujadeta els he fet molt alegrement, a ritme de 4,25. Això vol dir que si en la tornada mantenia el tipus, podria fer-los en 4,10 i acostar-me als 90m. En cap cas, però, he pensat que podria fer una marca com aquesta. En un 10.000 igual pots enganyar el cos, però en una mitja o en una marató, això no serveix. Tant entrenes, tant vals. He entrenat poc, valc menys. Es tractava de provar-me, com deia. He estat capaç d'arribar fins els Km 14 a un ritme per acostar-me a l'1h 31-32m, que hauria estat magnífic. Però a partir d'aleshores m'he quedat sol a la carretera i les cames ja no anaven tan alegres. Ja no aconseguia fer Km per sota de 4,30, tret que hi hagués baixadeta. Em notava les cames cansades com si portés 25 Km i no 16 i per tant el ritme ha anat minvant. A més els 18 i el 19 i el 20 tenien notables pujadetes. He estat cadàver i força gent m'ha passat, almenys una vintena de corredors.
Finalment he acabat en 1h 34m 31s que és MMA, (millor marca de l'any). No era difícil, ja que a Sitges havia fet 1h 36,11, una marca molt discreta.
Com a test crec que ha estat força bé. Gairebé segur que a la Marató de Barcelona sortiré a buscar 3h 30m (5m/km) No estic per llançar coets i ja només queden dues setmanes. Aquesta pròxima setmana intentaré fer un número interessant de Km, sense passar-me, perquè em trobo mancat de quilometratge. Avui l'isquio bé. No m'ha molestat.

8 comentaris:

Oscarjet ha dit...

Carai..raonablement MOLT BE MMA !!
La millor arma per aquesta Marato es la teva gran experiencia.La resta sortira segur.Encara que estic d´acord amb tu amb el lema " tan entrenes tan ets".
Salutacions desde Gavà!

joaquim ha dit...

El millor d'aquesta cursa, com tu dius, ha estat que l'has fet com a test per veure com quedes a falta de dos setmanes. Pots estar satisfet. Jo, a quinze dies vista, penso que serà molt dificil mantenir el propòsit de 3:30, ja que també vaig molt faltat de quilòmetres, i força cansat. Però sortirem a gaudir-la, i a fer-la encara més gran. Molta sort i ànims per encara aquests últims dies. Això si, tampoc no et cremis, que ara pràcticament, la feina ja està tota feta. Salut, Xavi.

Raúl Muñoz ha dit...

Si les cames no tiren, sap greu, però com a marca no està pas malament.

Una vegada tens clar que a la marató no buscaràs marca, cal disfrutar tot el que puguis. La manca de quilòmetres es pot notar, però a falta de dues setmanes per la prova suposo tampoc cal apretar massa, que després el cos, es queixa.

Una abraçada!

Ramon ha dit...

Xavi , veus com pinta millor que fa un parell de setmanes ?. Et sortirá una bona marató de BCN. Ja ho veurás. Jo seré allí per animar-te.

Sergi ha dit...

Si finalment decideixes anar a buscar les 3h30 potser coincidim. Jo intentaré anar a 5min el km fins el final.

Salutacions

pd: lo important es que l´isquio estigui millor

Iban ha dit...

Molts anims per la Marató de BCN i vigila si veus que tens molèsties al peu o a l'isquio ok! baixes el ritme i punt.
De tota manera estic convençut que l' objectiu de fer-la en 3 i 1/2 el tens més que superat!
Som-hiiiiiii!
Iban

Sebas Guim ha dit...

El més important, tal i com estan les coses, és que no et vas ressentir de res. La resta, ja anirà sortint. L'objectiu és l'objectiu. Enhorabona!!!

Xavi ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres ànims !