dimarts, 15 de febrer del 2011

Caldrà canviar de plans....


Més que de plans, potser, d'objectius. Mai no havia preparat tant malament com aquesta temporada una marató de Barcelona. Tenia previst còrrer les mitges de Sitges, Terrassa, Barcelona, Granollers i Gavà, i només he pogut fer Sitges. Motius ? Feina, lesió a l'isquiotibial de la cama esquerra i una gastroenteritis que arrossego des de dissabte. Avui m'he pogut apuntar in extremis a la Mitja de Balaguer, d'aquest diumenge. Des d'aquí vull agraïr els organitzadors que m'hagin acceptat fora de termini, per cert.
El cas és que a menys de 3 setmanes de la marató em trobo curtíssim de quilòmetres, i amb més dubtes que mai. Menteixo: no tinc cap dubte que és del tot impossible aconseguir l'objectiu que tenia de 3h 15m. Seria forassenyat intentar-ho. Les tres maratons que he fet a la tardor ara em deuen estar passant factura (isquio, gastroenteritis...). De fet, al desembre i a començament de gener ja veia que els entrenaments no sortien com desitjava. Alguns ni els completava, sobretot els de sèries llargues. En vaig fer molt pocs. Massa pocs.
Com deia, des de dissabte arrossego una gastroenteritis. Fa 48h que pràcticament no he menjat res. Avui he anat a treballar i m'he trobat millor del que me pensava. A la tarda he gosat sortir a còrrer per provar. Tenia la panxa prou revoltada. He fet 41m. Quan en portava 15, la panxa s'ha queixat que volia buidar... (perdò per l'escatologia...) I he hagut de buscar-me la vida per trobar un lloc adient. No calen més detalls. El ritme al que he corregut -això de "ritme" és molt benèvol- ha estat d'allò més trist. Sortosamnet m'he deixat el Garmin i no sé exactament la distància que he recorregut, però ha estat molt poqueta. Potser 6 Km....
Mentre corria anava fent càbales al respecte de la Marató de Barcelona. Per acabar-ho d'adobar ja només em faltaria que sorgís un problema més i no la pogués còrrer. Espero que no passi, això !
Com deia, de 3h 15m millor oblidar-se. Serà qüestió de sortir a acabar-la, com si fos la primera, i al ritme que el meu estat em permeti, sense cap objectiu. Com qui diu, sense mirar el rellotge. Intentant gaudir-la. Seré capaç ? Com crec que molts, quan em poso un pitrall em penso qui sap què i intento donar el millor de mí.
Diumenge, a Balaguer, veuré com estic. Bé. Això si puc anar-hi, perquè demà ja és dimecres i la panxa no millora...
Resumint, perdoneu el rotllo que us he clavat. I demanar disculpes als fidels seguidors del bloc perquè us havia deixat una mica abandonats. Pel Twitter i el Facebook ja he anat informant de tot plegat, però les reflexions millor --crec-- al blog.
La foto és de la primera marató de Barcelona que vaig fer, al 1999. Vaig acabar-la en 3h i 27m. Repetir aquest temps seria un èxit brutal.

Salut a tothom!!

Ps:: Ah!!! Una cosa positiva. Un cop portava 5 minutets corrent, no he notat cap molèstia a l'isquio. Tot devia estar concentrat a la panxa...

8 comentaris:

joaquim ha dit...

En aquest punt, crec que també m'hi estic trobant jo. L'he preparat més ó menys bé, però des de Granollers, el cansament és una constant. Crec que hauré de baixar els meus propòsits (ho preparava a 3h.15min., també), però em penso que no puc proposar-m'ho. Llavors, faré com tu, sortiré a disfrutar-la, acabar-la, i si el temps que faig és 3h.30min, aprox., tampoc estarà malament. Molts ànims, Xavi, que ja queda poc. I que et milloris. Salut.

Oscarjet ha dit...

Xavier! bon post.Segur que la millor serie va ser anant a buscar un bon lloc no?? A la foto estas mes "rodonet" !!
heheh, be, fora bromes...tu saps el que es millor fer per bcn, pero segur que aquests ultims dies agafes mes bones sensacions.Jo soc baixa definitiva per BCN... :(( desde la Maraton del Mediterrani que no paro de fer tot malament i de tindre de tot...ara recupero de unes periotitis i el fetge fet caldo per descuidar la dieta, em fa sentir cansat tot el dia...
en fin...!!! que mal estoy!!!jod...!
Be, força Barça avui i espero veuret aviat! AH, a la Marato de BCN anire a animar , esclar !!!

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

Xavier, vam compartir un parell de qms a la cursa del mosquit del club Tennis Manresa del passat juny i potser coincidirem de nou a Balaguer. Jo també hi estic inscrit de fa temps perquè vés a saber per quin motiu, li tinc ganes. Ara, per molt malament que et trobis, no crec que pugui seguir el teu ritme doncs jo tampoc estic gaire fi (i si estant-ho tampoc segueixo el teu ritme, imagina't).
Que et milloris i ens veiem per Balaguer.

Jordi ha dit...

Hola Xavier,
espero que et milloris aviat i que puguis anar a Balaguer. Jo no aniré, aquest diumenge vaig estar a Gavà i dues mitges seguides és massa per mi.
Ànims i força!!.

Paco Gómez ha dit...

¡ Quina merda ! ¿No?
Perdona por la broma fàcil, pero es una forma de decirlo. Que en este caso, venía al caso.

Lo importante es recuperarse y cuenta que ya llevas muchas y seguro que acabarás muchas más.

A mejorarse Xavi.

http://www.atletisme-elnatacio.blogspot.com/

Ramon ha dit...

Xavi aviam si pots fer la mitja de Balaguer i recuperar una mica el ritme d'entrenament. I la marató .... a gaudir-la !!

Gerard ha dit...

Anims per la Marato! Crec que no es important el temps amb tot el que has tingut, nomès acabar per mi ja seràs un heroi!

PD: Nose pq les organitzacions com la de Balaguer et deixen inscriure a voste i ami no fora de termini el mateix dimarts que et van acceptar a tu i ami el mateix dia encara obertes fallava el tpv virtual...aixo no ho trobo correcte "però algu ho havia de dir"!

Raúl Muñoz ha dit...

És un llàstima, però també s'ha de saber reaccionar a temps i crec que ho has fet. Pels competitius de mena es fa difícil sortir només a disfrutar, però té el seu encant. Potser acompanyar algú pot ser un bon incentiu, si aquesta persona aconsegueix l'objectiu marcat et sents molt bé.

A mi també se m'havia passat pel cap apropar-me a les 3hores, però dp de fer marca personal a Gavà (1:26:55)sé que les 3h10 serien molt ben rebudes.

Ànims perquè hi ha moltes curses a les quals apropar-te i bona part dels objectius de la temporada ja els vas fer a l'hivern. Feina feta.

Salutacions des de Mataró!!!

Raúl