diumenge, 27 de juny del 2010

No saber còrrer una milla


He pagat la meva inexperiència en la milla que he fet avui. Era la 2a milla de la Festa Major de Rubí. Corria en la cursa dels veterans B. Erem 19 nois. També corrien amb nosaltres les noies veteranes B. Instants abans de la sortida he mirat si hi havia algun "crack" i no n'he vist cap. De fet, gairebé no coneixia a ningú. Haviem de donar tres voltes a un circuit de 500m sortint 109m abans del primer gir, per completar els 1609 metres de la milla.
Només començar s'ha escapat un atleta que estava clar que guanyaria, com així ha estat. Per la meva sorpresa, de seguida m'he vist en tercera posició enganxat al segon. La meva sorpresa anava en augment perquè he vist que ens escapàvem de la resta de corredors i sense un desgast excessiu. Fins i tot m'he posat al davant !!! Una sensació absolutament nova per a mí. A totes les curses sempre hi ha un fotimé de gent davant meu, lògicament. Però avui no. Estava clar que calia còrrer tàcticament per intentar lluitar pel segon lloc. A mitja cursa, més o menys, he atacat el meu rival, a veure com responia. L'he deixat uns metres endarrera, però no suficients i he preferit que anèssim junts.
Quan hem encarat l'última volta, en la part que fèia baixada del circuit, a falta d'uns 400m pel final, l'he tornat a atacar, ara sí per mirar de deixar-lo definitivament. Estava aconseguint l'objectiu !!Però de cop i volta m'ha assaltat un dubte existencial: segur que era l'última volta ??? Quan he visualitzat la meta he comprovat que l'havia pifiat. Encara quedava una volta, o sigui 500 metres !!!! Ha sonat la campana d'última volta i ja he vist que el meu somni de ser segon s'esvaïa completament. Ja m'havia desfondat. El meu rival se n'ha anat de mí tranquilament, i no perquè canviés el ritme, sinó perquè jo estava fet pols.
Encara m'estava lamentant del meu error d'inexpert en milles quan dos altres atletes m'han passat. Era incapaç de seguir-los. Total, al final he quedat 5è... i gràcies. Temps oficial de 6m 01s. Potser l'únic positiu per a mí perquè pensava que faria 6,10 o més. La meva millor marca és 5m 47s.
Resumint. Ha estat una llàstima. Possiblement mai més tindré una oportunitat com avui de fer un podi en una cursa. Snif!!! L'any que vé em tornaré a apuntar a aquesta milla, però em temo que hi haurà més nivell i ni ensumaré el que podia haver aconseguit avui.

14 comentaris:

Unknown ha dit...

Snif Snif!!
Xavi, que potser et vas perdre algun Barrio Sésamo?? ;)
Això és per apuntar-te a cursetes de 1609 metres... jejeje
Ale, fins la següent!!
Fas Terrassa o La Maquinista?

Anònim ha dit...

ostres crack molt bona, per el teu consol, a mi hem va succeir a la milla de Cornella.
tranquil que les milles no son la teva guerra. Entre tanta retransmissió d´ avions que donen voltes, al final et tenen marejat

salut
J.L.Blanco

Xavi ha dit...

Ironvic: Ni Terrassa ni la Maquinista. Es poden fer les dues ja que Terrassa és dissabte a la tarda i La Maquinista diumenge al matí.
Estic de descans anual. Fins el 19 de juliol no penso còrrer ni un metre.
Salut!!!

Sebas Guim ha dit...

D'opcions te'n sobraran. Sempre hi ha alguna cursa d'aquestes...i et trobaràs millor i no patinaràs. Tranki kulega!!!

Xavi ha dit...

Merci, Sebas, pels ànims. Potser sí que hi ha més curses d'aquestes... però és dificil trobar-les !!
Estàs ja recuperat ?

pep ha dit...

Sap greu

doncs jo si que crec que faràs més d'un podi. Ja veuràs com si. I no reposis tant i vine a fer la cursa de Terrassa. Jo la faré a sis i pico i ara que reposes podries venir a cals mossenaires.

Xavi ha dit...

Això d'anar a cal mossenaire, em crida.... Igual ho faré, sí, aprofitant els dies de descans que faig. L'altre dia vaig trobar la samarreta!!!

pep ha dit...

... pensa que si et fem mossenaire de la setmana ens has de passar el currículum : et farem treballar

elo aquí

http://mossenhoms.netfreehost.com/mossenhoms-forum-34.html

el dia que vinguis avisa, que ens farem ressò.

Moltíssimes gràcies !!

Xavi ha dit...

Pep: Diguem dies, hora i lloc de les sortides...

pep ha dit...

tots els dissabtes a les 08:00 a la masia de Torre Mossèn Homs. Ara no posis al gps plaça del Rector Homs.

Has d'anar direcció a la carretera de Castellar....

poso link
http://mossenhoms.netfreehost.com/index.php?mforum=mossenhoms

Iban ha dit...

Bon dia Xavi,

encara queda però .. aniràs a la mitja de Granollers el proper any? al febrer?
Serà la meva primera mitja i com que has fet tantes curses és molt possible que puguis fer-me ni que sigui un croquis del recorregut. M' han dit que els primers 10k són de pujada...

Gràcies!

Xavi ha dit...

Sí que aniré a la Mitja de Granollers. Presumiblement, faré també el reportatge, com ja he fet altres vegades.
Efectivament, la cursa tendeix a pujar en la seva primera part, fins que arribes a La Garriga, cap el Km 10,5. Aleshores cap avall. Però si t'has cremat en la pujada, a la baixada no tires, i aleshores descobreixes que hi ha més pujades --sí, sí, pujades-- que no pas et pensaves. En l'anada no t'havies gairebé adonat que hi havia algunes baixadetes, que en la tornada, lògicament, es converteixen en pujades.
Especialment eterna és la recta final fins a la meta. Pràcticament 4 o 4,5 Km. Fa baixada, ja vas força tocat, però és una part molt maca perquè el carrer està ple de gent. En els últims 200-300 metres la gentada és bestial. Cursa molt recomanable.

Iban ha dit...

Deu n' hi do!! ja m' està agafant canguelis abans d' anar-hi! jeje
Hauré d' incrementar el meu rodatge setmanal de 50-60km per poder afrontar-la com cal. Si no, vist el panorama, no creuaré la línea d' arribada.

La gent és precissament la que t'anima a seguir en els últims km, al menys en les curses realitzades fins ara és el que he comprobat i, realment, s' agraeix.
Una abraçada.
Salud.

Iban.

Anònim ha dit...

JA T'ENSENYARE JO A COMPETIR EN UNA MILLA .... JE JE JE I DESPRES A GUANYAR ALGUNA COPA. FERRAN