dilluns, 21 de juny del 2010

Nova Desman: millor que l'any passat


Aquest cap de setmana he estat al Trofeu Desman, el campionat Interempreses per equips, d'esports d'aventura, que es fa des de fa 13 anys a la zona de Vielha, Andorra i la Seu d'Urgell. Marc incomparable. L'equip de TV3, compost per Josep Maria Puig, Quim Robert, Joan Ramon Vallvé, Enric Lopez Vilalta i jo hem acabat en l'11 posició, millorant dos lloc la classificació de l'any passat. Com afegiria el Quim Robert: "hi havia menys equips". Certament. Al 2009 n'hi havia 29 i al 2010 n'hi havia 21. La crisi...
El primer dia no es va poder fer la Randonnée --la prova d'orientació-- per culpa de la boira. Es va susbtituïr per una mena de cross d'alta muntanya, podriem dir, de 19,5 Km. Vam completar el recorregut en 2h i 22m i vam entrar 8ns.
Dissabte vam fer un paper destacat en el cross de muntanya per relleus. 5,5 Km era la distància que haviem de cobrir cada un dels components de l'equip. El Quim va ser el més ràpid, amb 23m, el Josep Maria va fer 24m, jo 25m el Quique, 27m i el Joan Ramon, 28m. Tots per sota dels 30m, actuació que ens va permetre classificar-nos en el quart lloc. S'havia de notar que tots som corredors...
A la tarda va arribar la nostra creu particular. Al canal del Segre, a la Seu d'Urgell, no vam aconseguir més que la penúltima posició en la prova del kaiak per relleus. Val a dir que vam fer tota la prova sense que ningú caigués a l'aigua (jo tinc experiència en això...) i dins del temps estipulat com a màxim. A la prova del ràfting ens vam defensar dignament. Total, després de l'aigua, erem els 9ns de la general. Prou bé.
Finalment, diumenge, la prova de BTT a Pal, a Andorra. Feia un fred de mil dimonis i ens va caure una nevada --sí, sí, nevada el 20 de juny !!!-- absolutament increïble, que va posar encara més difícil el circuit de 6Km al que s'havien de fer dues voltes. Exactament el mateix recorregut que al 2009.
El Josep Maria Puig va ser el més ràpid de l'equip i l'únic que va baixar dels 60m. El Quim va fer 1h 1m, seguit del Joan Ramon i el Quique. Jo vaig ser el darrer amb 1h i 10m, 4 minuts més lent que l'any passat. Per tant no vaig estar a l'alçada.
El vencedor de la prova va ser José Luis Rebollo, exciclista professional, que va trigar tan sols 43m. Devia volar, el paio...
El resultat discretet en la BTT ens va fer perdre dos llocs a la general, cosa amb la que, de fet, ja hi comptàvem.
Ah!!! Una vegada més la foto del Josep Maria Puig ens va fer acabar molt ben classificats (tercers) en el concurs de fotografia, que també puntúa, encara que menys, lògicament, que les altres proves.
En definitiva, ha estat la meva segona Desman i m'ho he passat molt bé. Vejam si al 2011 faig la tercera i aviam si entrenem d'una vegada una mica el kaiac per millorar els registres... Sempre diem que ho farem, i no ho fem mai...
Quan tingui més fotos les publicaré. De moment us deixo una del trofeu que ens van donar. Hi havia trofeu per a tots els equips. I tots el mateix trofeu.

4 comentaris:

Oscarjet ha dit...

Que guapo! en equip! molt be nois...
a de ser "xulo" fer una prova aixi...li fots a tot !!!!!
canya al mega finde!!!
a10!

Raúl Muñoz ha dit...

Ostres, no tenia ni idea de què es fes això. Té molt bona pinta, no?
A més, us ho devieu passar de conya (tot i els patiments lògics, és clar). A veure si animo a la gent de la feina i ens apuntem, je,je. El problema serà trobar cinc persones que puguin faltar a la feina el mateix dia. Som tan pocs a esports a BTV (4 entre setmana i 4 de cap de setmana...)

Ara, veig que continues sense parar. Ets un màquina!

Sebas Guim ha dit...

Qui va fer de coach, en absència de Fonts? Excel.lent el cross...Vull veure, ja, el video d'en Sánchez.

Xavi ha dit...

La Cati va fer de Fonts. Excel.lent. també.