dissabte, 6 de desembre del 2008

Pujada al Castell...defels: Falten 3 per les 300 !!


El que són les coses. Mai no se m'havia ocurregut que el nom de Castelldefels tenia l'origen en que la població té un castell... Mira que en sóc de ruc... La cursa que fan cada 6 de desembre té 4,8 Km. La pujada final al castell té uns 300-400 metres màxim. La resta de la cursa, amb alguna que altra pujadeta, és bastant plana. He fet 20m i 38 segons a un ritme de 4,17m/Km. No és cap meravella, certament. Com es veu a la foto, he coincidit amb l'Arcadi i la Cris. Demà toca la Mitja de Mataró. Serà la cursa 298 del meu historial. Aquesta setmana he començat amb els entrenaments per a la Marató de Barcelona. Segueixo un plànning que hi havia a la web de la cursa. He fet una sessió de fartlek amb dues sèries de 20m i una de canvis 7x3m. Després de tants mesos fent LSD, m'hi he trobat força bé. Vejam si em serveixen aquests entrenaments per a millorar marques.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Xavier,

Dius que són 4,8 kms. perquè ho heu controlat amb el "Polar" ?
Oficialment són 4,9 kms. però a mi em quadra més els 4,8 pel temps que he fet i també per la diferència entre el plànol del recorregut que hi ha a la web de la cursa i els punts reals de sortida i arribada.
En fi, aquest 100 metres de dubte no són problema per afirmar que és una cursa molt maca, ben organitzada, de franc i amb regalet i tot.

Salutacions.

Joaquim, un corredor popular.

Xavi ha dit...

A l'Arcadi i la Cris els va sortir 4,8 Km. Ho tenen molt per la mà això de mesurar curses. Especialment l'Arcadi, que té el cul pelat de fer-ho...!

Oscarjet ha dit...

Xavier, jo tambe estic preparanat la marato de BCN, sera la meva 1era, quin pla seguiexes, sub 3h ?? Dius que feies LSD??? que es?
gracies i
un salud !

Xavi ha dit...

LSD són les sigles de "Long Slow Distance" o sigui "Llarga distància lenta". És a dir, no fer res més que rodar i rodar el màxim de quilòmetres possibles i fer-ho força a poc a poc. Això, en teoria, fa que perdis pes. I si peses menys, correràs més. Tant senzill com això. Al principi pensava que m'hauria anat bé, però després vaig pensar que m'estancava. I aquesta setmana he tornat a un entrenament més complet. Sí, segueixo el pla de sub 3h sent conscient que els ritmes que marca no els podré cumplir. Però no em preocupa. Només vull fer-ho millor que l'any passat a la Marató de Barcelona on em vaig enfonsar i vaig fer 3,38 quan aspirava a baixar de 3,30.La intenció d'enguany serà sortir a ritme de 3h 19m, com últimament intento, en cada marató. A Perpinyà, al maig, va ser quan més em vaig acostar (3h 24m)
Ara bé, mirant la progressió de les 4 mitges que he fet des del setembre, he passat d'1h 38m a Sabadell; 1h 34m a l'Espirall; 1h 31m a Salou i 1h 30m d'avui. O sigui, que he millorat 8 minuts en 3 mesos. No està malament ! I fet tot amb LSD, excepte aquesta setmana. O sigui, que no sé massa ben bé què pensar al respecte, sincerament. Una cosa són les sensacions i una altre els temps aconseguits...

Oscarjet ha dit...

moltes gracies,es clar LSD..pero ho coneixia dit dun altre manera...
tu que tens experiencia i si em permets, que em recomanes per la meva 1era marato?el meu objectiu es acabarla.pero em conec molt i crec que anant sense crono i nomes a acabarla fare sub 3h 30....creus que es agosarat?
Corro fa mes de 6 anys, 10km , mitjes, duatlons i triatlons...entreno cada dia 2-3 hores i ara estic agafant bon nivell.

Xavi ha dit...

El més assenyat en el debut en Marató és còrrer a un ritme que sàpigues que disfrutaràs i no ho passaràs malament. Si a 5m/Km vas sobrat, busca baixar de 3,30 però no per fer 3,20. La meva recomanació és ser conservador. Primer cal saber què se sent quan s'arriba més enllà del quilometratge que mai no hagis fet en una tirada llarga. I és bó arribar a la meta pensant: "Ara que ja sé el que és, la pròxima marató, apretaré".

La meva primera vaig sortir a fer 3h 30m i vaig fer 3h 27m i encantat de la vida. La segona marato (al cap d'un any just) vaig fer 3h 12m i la tercera (un any més tard,també) ja vaig baixar de les 3h per primera vegada (2h 58m 5s)

Oscarjet ha dit...

Moltes gracies , veig que el consell de algu amb un gran curriculum en llarga distancia coincideix amb el meu plantejament.Gracies de nou crack.