diumenge, 18 de juny del 2023

Cursa ben diferent, la dels 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio

La Diagonal de Barcelona, plena de corredors i corredores

Ha estat un dia molt especial. Ple d'emocions. Després de molts dies amb molta gent treballant --liderats pel Francesc Cano, de la CCMA, i la direcció esportiva de La Sansi-- perquè tot sortís bé, ha arribat el dia. I només es pot qual·lificar d'èxit el que s'ha vist entre els estudis de Catalunya Ràdio i TV3. Hi ha hagut una marea groga per la Diagonal que feia molta patxoca. 5.144 inscrits amb un total de 4.358 arribats a meta. És un percentatge molt alt. Avui els protagonistes, al marge dels guanyadors, eren tots els participants, els oients, els espectadors, que han pogut compartir competició esportiva amb moltes cares conegudes de TV3 i posar-los cara als homes i dones de la Ràdio Nacional de Catalunya. I la festa ha estat apoteòsica. He parlat amb un munt de persones, durant tota la matinal i ningú no feia el més mínim retret, ni la més mínima queixa. 
Artur Bossy ha sentenciat al carrera al pas pel quilòmetre 1 (Foto La Sansi)

Tothom estava encantat, des de l'Artur Bossy, gran seguidor de TV3 i Catalunya Ràdio, que ha guanyat la cursa de 6km en poc més de 18 minuts, passant per la Txell Soler, que ha guanyat la femenina en una mica més de 20 minuts seguida de Cristina Silva. La Txell i el seu marit, l'Abel Casalí, que ha estat el segon classificat, han hagut d'agafar un taxi per ser a temps a la sortida. I ho explicaven sense ni un bri de queixa, amb un somriure al rostre. I és que el transport de la meta a la sortida era complicat donat que no hi ha metro a prop ni de TV3 ni de Catalunya Ràdio.

Txell Soler, buscant el km 5. Ha estat massa forta per a les rivals. (Foto: Pako Beer)

 S'han posat busos-llançadora per desplaçar-se fins a l'estació de Sant Ildefons a Cornellà i d'allà anar fins l'Hospital Clínic i arribar caminant fins a Catalunya Ràdio. I el TRAM, per seguretat, deixava de circular de 7 a 10'30 del matí. Doncs bé, aquestes complicacions logístiques, inherents en una cursa lineal i no circular, com era el cas, no han provocat, ja dic, cap queixa, almenys que jo sàpiga. Les cares de felicitat de la gent al creuar la línia de meta parlaven per sí soles. Ha estat una festa, festa grossa per celebrar els 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio. I ho hem celebrat amb els oients i els telespectadors. Per molts anys!!! 


Vaig veure la cursa de d'una òptica inèdita per a mi: obrint cursa