dimecres, 23 de març del 2016

Preparant la Marató d'Empúries de l'1 de maig

Van acabar la cursa a Badalona 1.900 corredors
Ja estic centrat en la preparació de la Marató d'Empúries. L'objectiu serà fer-la millor que l'any passat (3h 47m) Baixar de 3,45h ja em semblaria bé, si bé aspiraré a fer-ho més ràpid, acostant-me a les 3h 40m. Veurem... Diumenge vaig córrer la BDN Running, 10km a Badalona. Una cursa que ja havia fet al 2012 i al 2013, amb cronos de 41 i 42m respectivament. Ara aquests temps són inabastables per a mí. Em conformava amb baixar de 45m. La pluja va ser un element distorsionador important. Especialment perquè va fer que la sortida es donés amb un retard d'uns 20 minuts sobre l'horari previst. Vam estar doncs, més de 20 minuts esperant a la sortida. Sortosament, havia deixat de ploure, però em vaig refredar (en quant a l'escalfament, no em vaig constipar, sortosament...) Quan es va donar la sortida em vaig adonar immediatament que tenia unes ganes horroroses de fer un riu. Total que als 200 metres em vaig aturar per a fer-lo. Vaig fixar-me en el meu crono. Vaig perdre 20 segons. Vaig enganxar-me al grup de la llebre dels 45 minuts, que era prou nombrós, per tal de no desgastar-me. El pas pel km 5 en 22m i 20s. Pràcticament clavat. Amb l'avituallament del km 5 i una pujada després de passar per sota de la via del tren, vaig perdre contacte amb el grup. No em va preocupar. Jo a la meva. En els últims 2 quilòmetres vaig veure que tenia el bon amic Vicenç Soler a "tiru", i cap a ell vaig anar. Vaig aconseguir passar-lo a 250 metres de la meta. Al final vaig entrar en 45m 12s. Em van sobrar els 20 segons de l'aturada tècnica per fer el riu del començament, o sigui que puc considerar l'objectiu complert.
  Els entrenaments per a la Marató d'Empúries són simplement augmentar el quilometratge, però sense passar-se. Entre 60 i 70 km a la setmana. La setmana anterior a la Marató, poc podré entrenar ja que faré el Barcelona Open Banc Sabadell, amb transmissions de tenis cada dia d'un grapat d'hores. Veurem com anirà. Tant el tenis com la Marató...  Pròxima cursa, dilluns de Pasqua, els 15km de Canovelles.

2 comentaris:

ramón, un fan de los Manus Piñe(i)ros ha dit...

Bonastre, además del Homo APM? de TV3, ¿También conoces a su casi tocayo, el Superpiñeiro de Televisión de Galicia (TVG)? Hago esta pregunta porque yo veo habitualmente a esos 2 Manus Piñe(i)ros en el Movistar Plus e internet.

Xavi ha dit...

No conec a cap dels dos personalment.