dijous, 31 de març de 2016

Falta un mes per Empúries

Poc després de la sortida (Foto: Javier de la Maza)
      Sempre que tinc una marató a la vista, els nervis hi són. Entenc que és com ha de ser. La marató és la prova reina de l'esport que practico i, per tant, sempre se li ha de tenir un gran respecte. Seguint el meu pla de preparació per Empúries, 1 de maig, dilluns de Pàsqua vaig córrer la clàssica de Canovelles de 15 km. Una de les poques oportunitats que hi ha de córrer aquesta distància en el calendari atlètic català. M'agradaria que n'hi haguessin més. Només conec Canovelles i l'Espluga de Francolí, que es fa al juliol, com a curses de 15 quilòmetres. Trobo que passar de 10 Km a la mitja marató hi ha un salt gran; més del doble del quilometratge... En fi, pensaments...
Cap el Km 4-5 (Foto: Javier de la Maza)
       A Canovelles hi vaig sempre que puc. En total hi he corregut 8 cops. El millor crono, al 2005, amb 1h 2m i 22s. Al 2007 vaig fer el pitjor resultat: 1h 11m 17s. L'any passat vaig fer 1h 10m 27s, per tant el meu objectiu era baixar de l'1h 10m. No les tenia totes perquè em veig lent als entrenaments, ja que he suprimit  qualsevol cosa que no sigui rodar. Estic enfadat amb els plans d'entrenament perquè no em va funcionar a la Marató de Tarragona, si bé és cert que vaig fallar en el plantejament el dia de la cursa. Explico què va passar, AQUÍ.
     A Canovelles vaig fer com l'any passat: lluitar per fer la primera part el més ràpid possible, però mirant d'arribar a les pujades fortes amb una mínim de reserves que em permetessin encarar-les dignament i després, arribar als últims 3 quilòmetres i mig amb suficient energia com per poder anar rapidet. Dit i fet. El cert és que tot va anar com més o menys tenia planejat. Vaig ser capaç, en alguns moments dels últims quilòmetres, de posar-me per sota de 4,15, que per a mí està més que bé en una cursa de 15Km. Vaig fer meta en 1h 9m i 36s, un temps més que digne, si bé val a dir que el GPS em va marcar menys distància, 14,89 km, exactament, o sigui que, presumiblement la cursa no arribava als 15 km. Però tant se val. Vaig donar per bona la marca. 11è de la meva categoria d'edat (+55). La gent corre molt, tú... ;-)

Patint en els últims 2 quilòmetres (Foto: Javier de la Maza)
    Aquest cap de setmana 2 i 3 d'abril, doblet de curses curtes. Dissabte la clàssica Medijocs, a Sant Cugat, uns 8,4 km. I diumenge, la Cursa per la Justícia Social a Terrassa. Seran 5Km. Aviam què tal surten.

 

2 comentaris:

José Luis ha dit...

A la Maratest de Badalona hi ha dues distancies. 15 km i 30km. Pots fer només una volta de 15 km.

Salutacions

Xavi ha dit...

Cert. Un any hi vaig fer allà una tercera distància: 21 km. Era el què em tocava pel meu plànning d'entrenament. Vaig fer la volta de 15km, vaig seguir fins el km 18 i des d'allà em vaig posar en direcció contrària fins a la meta per a fer els 3km que em faltaven. La gent va al.lucinar amb mí... Em preguntaven si m'havia equivocat de direcció... ;-)))