dilluns, 7 de setembre del 2015

Una bona cursa Barça

Minuts abans de la sortida
Molt satisfet del meu rendiment a la 2a edició de la cursa Barça. Com que l'any passat la vaig fer després d'haver corregut el dia abans la duríssima per a mí Burriac Atac,  vaig patir molt a la cursa blaugrana. De fet --a més, va fer una calor inusual-- vaig estat temptat de retirar-me i tot. Tenia clar, doncs, que a l'arribar en millor condicions tant físiques com meteorològiques, correria sensiblement més ràpid que al 2014. Aleshores vaig necessitar 51 minuts per fer els 10'33 Km que tenia la prova.  Enguany, com a convidat VIP del club, vaig sortir pràticament davant de tot. És curiós sortir tant endavant perquè veus com surten els que lluitaran per la victòria. Surten esperitats, com si els perseguís el diable de com van de ràpid. Fins a l'inici de la pujada del primer quilòmetre, a uns 300-400 metres de la sortida, jo anava a 3,30-3,35, una velocitat absolutament suicida per a mi. Els cracks anaven per sota de 3 en aquest tram. Per a mi, bestial. La pujada fins a la Diagonal calma els ànims de tothom. Un cop al lateral de la Diagonal, ja superat el Km 1, vaig regular força bé una mica per sota de 4m 30s/km. El meu objectiu era acabar per sota dels 45 minuts, és a dir, ritme de 4,30. A l'haver sortit al davant de tot, gairebé, vaig poder córrer molt còmode des del començament. I no em passaven tants corredors com esperava. El tram pel lateral de la Diagonal és llarg perquè no el vam deixar fins aribar a l'avinguda Josep Tarradellas, a la Plaça Francesc Macià. 
Amb l'Empar Moliner, sempre riallera. Va fer 50 minuts.
Més de 2 Km. Per tant ja enfilàvem el Km 4. Jo seguia al voltant de 4,30 el Km. E Km 5 el vaig passar en 22m i 22s. En cas de doblar, acabaria en 44m 44s, Vaig pensar que seria difícil, però que valia la pena intentar-ho. La llebre dels 45 minuts no em va atrapar fins el Km 7. La idea ara era que no se m'escapés, com m'ha passat en altres curses, i, després, en el 9, intentar deixar-la endarrera per acabar per sota dels 45 minuts. A la Travessera de Les Corts hi havia l'última pujada, no gaire llarga ni dura, però que pica perquè està al km 8 i ja vas justet. La llebre se'm va començar a escapar. Anava a 4,18 !! Li vaig fer veure que anava massa ràpid. Sortosament, a l'encarar la darrera pujada, va frenar una amica la seva marxa i em vaig poder reenganxar a un grup que amb prou feines era de 3 o 4 corredors. A l'arribar al 9, a profitant un lleuger descens, vaig atacar per, tal com tenia pensat, deixar-la endarrera i acabar sub45. Vaig suar per aconseguir-ho... només de 3 segons del meu crono (44,57) i només d'1 segon (44,59), segons va marcar el xip. Ajustadíssim !! Des del gener a Vilafranca del Penedès (43,54) que no corria tan ràpid. Consulta al GPS i veig que m'havia donat 10,23 Km. No vaig ser l'únic. A tots els corredors consultats els va donar de 200 a 300 metres més llarga, igual que al 2014. El recorregut era exactament el mateix. Per tant, encara més satisfacció, ja que això vol dir que hauria fet un sub45 clarament més folgat i fregant, potser, el sub44. Cal tenir en compte que aquesta setmana he fet la tirada més llarga --30 Km-- en la preparació per a la Marató del Priorat, i he acabat amb un total de 82 quilòmeres. Feia 3 anys que no corria tants quilòmetres en una setmana!!
Amb l'Arcadi donem suport a la cursa Nick Horta
  La setmana vinent correré molt probablement el Cross de l'Ametlla de Merola i el 20 de setembre no podré fer cap cursa ja que treballaré diumenge al matí. Però s'hi disputarà la cursa Nick Horta de 5 Km, que ajuda a la recerca mèdica. Feu-la. Us agradarà. I fareu una bona obra.




2 comentaris:

Unknown ha dit...

Quines kilometrades q fas! Enhorabona xl sub 45' i especialment x representar el País portant el punter. T'ho mereixes! Moltes Gràcies xl teu compromís.

Xavi ha dit...

Gràcies a tú !