diumenge, 12 d’abril de 2015

Parlar i córrer

Diuen que si ets capaç de parlar mentres corres és que estàs anant a un ritme còmode. El títol d'aquesta entrada no es refereix a això, però. Vull dir que dissabte vaig parlar i avui diumenge, he corregut. Dissabte a la tarda vaig estar en una interessant xerrada a Collbató on m'hi van convidar els organitzadors de La Portals, Organitzen una caminada el dissabte de 44km i una cursa de BTT de 59Km, el diumenge. La xerrada era per parlar sobre si l'esport és un bon recuperador de malalties. Tots els ponents i testimonis vam coincidir que sí. Jo vaig explicar el meu cas i la meva recuperació després de les operacions de colon i fetge a què em vaig sortmetre al 2006 i al 2007. Entre els ponents hi havia en Domingo Catalán. Referent. Ens ho vam passar molt bé tots plegats. Entre el públic, estava el gran Melcior Mauri.
Amb en Melcior Mauri, a la xerrada de La Portals

I avui diumenge he corregut una mitja marató que no havia fet mai. A Blancafort, a prop de l'Espluga de Francolí. Era una mitja en família. Diria que no arribàvem als 150 participants, cosa que ha fet que molts quilòmetres el féssis amb gran sensació de solitud. Volia provar quin era el meu estat de forma després d'haver incorporat als meus entrenaments de les últims setmanes una sessió amb entrenaments consistents en canvis de ritme llargs. Vaig començar fent canvis de 5m amb 2m de recuperació trotant i  vaig acabar-los la setmana passada amb canvis de 13m i 15m. El cert és que he notat força millora. Tot i que m'he deixat el crono a casa, he notat que corria força bé i a ritme. La cursa és repetitiva, si es vol, perquè s'agafen tres trams de carretera que es repeteixen, anant i venint. Inevitable fer-ho així per poder cobrir el quilometratge. M'havien avisat que a partir del km 13,5 hi havia una pujada sostinguda de 4 km. És cert també que els dos primers trams també tenien les seves pujades. Però mai rampes mortals. Sempre pujades sostingudes que permeten pujar a ritme. Fins el Km 13,5 m'he dedicat a intentar atrapar un grupet que tenia per davant. Finalment ho he aconseguit, cap el km 14,5. O sigui, en plena pujada final. Un cop arribes al  Km 17,5, desfàs el què has pujat fins passat el Km 20, on cal remuntar uns 400 metres fins arribar a Blancafort. En aquesta baixada he intentat donar tot el què tenia. Un corredor m'ha atrapat a l'enfilar els 400 metres de pujada que comentava, abans d'entrar a Blancafort. No tenia ja forces per mirar de seguir-lo. Al final he acabat en 1h 38m 25s Una marca bestial, per a mí, en l'actualitat. Les referències són: Mitja de Barcelona, al febrer --absolutament plana-- 1h 41m. Mitja de Cambrils, al març --absolutament plana, també-- 1h 39m. Avui, per tant, millor marca de l'any i, tenint en compte els desnivells, està molt bé. Estic encantat ! M'ha quedat demostrat, bé, de fet ja ho sabia, que si es fan entrenaments amb d'una mica de qualitat (sèries, canvis de ritme...) la millora ha d'arribar. I ha arribat !
La Plaça dels Arbres, a Blancafort

   Ara ja només em queda abans de la Marató d'Empúries del 3 de maig , una tirada llarga de 3 horetes que tinc previst fer divendres 17 d'abril. Les dues últimes setmanes abans de la marató seran molt tranquiletes de córrer. Ja ho aniré explicant.  

2 comentaris:

Vicenç Sole Sanchez ha dit...

Felicitats, com dius, l'entrenament dona fruits, ens veiem a Empúries (jo sols Mitja).

Anònim ha dit...

es obvi, que amb series i farleks milloraras segur, rodar es un rotllo, que te he de explicar que no sapigues....

mes qualitat, i recuperaras sensacions