diumenge, 8 de juny del 2014

He estat en dues curses, però n'he corregut una

Abans de fer els carrers costeruts de Premià de Dalt
Dissabte a la tarda vaig anar a Premià de Dalt a córrer la primera edició de la Sant Jaumenka. 10 Km. Cursa amb importants descensos en la primera part, però, és clar, després s'ha de remuntar fins a la meta. Era evident, doncs que el segon 5.000 seria molt més lent. Cursa amb pocs participants. En total 128 acabats el 10.000 i 73 el 5.000. Però suficient. Vaig sortir davant de tot, gairebé, i això amb va permetre córrer amb comoditat des dels primers metres, ja que els carrers de Premià de Dalt, són estretets, alguns. Vaig remuntar algunes posicions al llarg de la cursa, per al voltant del Km 5 em va passar Joan Roura. Vaig intentar seguir a la seva roda, però se'm va escapar irremissiblement. En els últims 800 metres vaig intuïr, perquè el veia tota l'estona, que flaquejava una mica. M'hi vaig acostar, però no suficientment. Ell va entrar a la meta 5 segons abans que jo. Perquè ho explico ? Doncs perquè era de la meva categoria i va ser el primer classificat. I només hi havia trofeu pel primer. Llàstima ! Bé, que només hi havia trofeu pel primer no és del tot cert. En el reglament de la cursa especificava clarament que hi havia trofeu pels "tres primers de cada categoria". No ho van complir. Bé, cap problema. Però em va saber greu. Segurament va ser l'única errada organitzativa. És la primera edició. S'ha de ser condescendent. Només faltaria. La resta de coses em van semblar perfectes. Voluntaris a totes les cruïlles, quilòmetres marcats... etcètera. Al final vaig entrar en el lloc 25 en 47m i 28s Tenint en compte la segona part del recorregut i la calor, em va semblar un registre correcte.

Fent de mestre de cerimònies a Martorell
   Avui diumenge he estat a la 2a edició de la Cursa i Marxa Solidàries de Martorell. 10 quilòmetres. No he corregut. He fet d'speaker.  Gran festa solidària amb els malalts mentals de l'Hospital del Sagrat Cor de Martorell, una institució que regenten les Germanes Hospitalàries. Cursa amb uns 600 participants i que, encara que només era la segona edició, té a tothom encantat. Per escassament 8€, els serveis que es donen al corredor són espectaculars. Un esmorzar de forquilla i ganivet per llepar-se els dits; premis als 5 primers homes i 5 primers dones amb un pernil per a cada un d'ells !!; I un macrosorteig en què s'han lliurat sabatilles esportives, camisetes, tovalloles, pilotes de futbol, ... i més pernils... Almenys 10 o 12 més !! Increïble. L'equip liderat per l'Esther Peiroten, és de 10. Chapeau !! Una feina magnífica. Ah ! i tot el que es recapta va directament a destí solidari. Tot !  Un gran exemple !
  Dissabte que ve faré l'última cursa abans de la meva aturada estiuenca. Correré la Cursa Nocturna del Port de Barcelona. 10 Km. L'any passat, per feina, no la vaig poder fer. Sortida a les 23,45h. Deu n'hi do de tard ! Després segurament descansaré dues o tres setmanes. Al juliol m'hi tornaré a posar.

3 comentaris:

esther peiroten ha dit...

Moltes gràcies Xavier! Un plaer haver comptat amb tu. :-)

Unknown ha dit...

Ja et poden contractar per sortejar la grossa de nadal, ho fas molt be!

RunnerSantBoi ha dit...

Has estado genial como spiker,no sé como has aguantado tantas horas con el calor que hacia,felicidades a tod@s