diumenge, 2 de desembre del 2012

M'acosto al centenar de mitges

L'esprint final
Avui he corregut la meva mitja número 95. Si tot va com espero acabaré el 2012 encara amb dues mitges més (9 desembre, l'Espirall i 16 desembre, Salou) Avui he fet la de Mataró. Una cursa que aprecio molt per diverses raons. Es podria dir que la vaig veure nèixer perquè enguany ha arribat a la 15a edició, que són els anys que fa que vaig començar a còrrer. He pogut, en aquests anys, fer-la 5 cops. Vaig debutar al 2003 amb un registre de 1h 28m 26s. Eren altres temps. Al 2008 vaig fer 1h 30m i els últims tres anys, 1h 37, 1h 33 i 1h 34m 41s, avui. La principal característica de la mitja de Mataró, atlèticament parlant, és que té un final costerut d'una mica menys d'1,5 Km. Si t'has cremat molt abans, ho pots pagar espectacularment en aquest petit tram final. La resta de la cursa és pot dir que és plana com poques i fins i tot amb baixada en els primers 5 Km. L'altre característica de la cursa és l'impressionant lot que es dona cada any a tots els participants. Una mena de lot de Nadal avançat, podriem dir. Enguany ha menguat una miqueta, però és que la crisi arriba a tot arreu, lògicament.

S'agraeix un pavelló com a gran vestidor a l'hivern

En qualsevol cas, la cursa és magnífica i els Maimas i el Patronat d'Esports de Mataró ho tenen ben controlat tot. Almenys és la impressió que jo m'en porto sempre que la corro...

  Avui he sortit molt endarrerit, fins el punt que he passat per la catifa de sortida 1 minut i 18 segons més tard del tret d'inici de cursa. He anant una mica tancat en els primers quilòmetres. És possible que això sigui al que al final m'hagi fet perdre temps en relació a la marca del 2011, qui ho sap. Però tan se val perquè he estat tota la cursa avançant altres corredors, cosa que sense dubte anima molt. He estat força regular en els parcials. Positiu. No he tingut defalliments i la part final en pujada l'he feta amb gran solvència, cosa que m'ha suposat, també, una satisfacció final.
Lot 2012
Lot 2011

Lot 2010
  La d'avui era la primera mitja que feia aquesta temporada. L'any passat vaig acabar la temporada  amb un registre de 1h 29m a Cambrils, que és també el millor de l'any 2012. No estic en condicions de superar aquest registre en les dues últimes mitges que em queden al 2012, com deia, l'Espirall i Salou. A L'Espirall vaig fer l'any passat 1h 31m. Repetir o fer 1h 32 o fins i tot 1h 33m, millorant la marca d'avui, seria sensacional. Ho veig complicat, però, perquè he augmentat el volum amb la Marató de Tarragona a l'horitzó (20 de gener-2013) i per tant haig d'estar més lent que l'any passat. En fi. Diumenge que vé sortirem de dubtes !!

3 comentaris:

Raúl Muñoz ha dit...

Bona cursa, Xavi. Sé que per a tu Mataró té un significat especial. També per a mi, que és la meva ciutat. Ja és el tercer any consecutiu que la puc fer (altres anys per diferents motius va ser imossible) i n'estic molt orgullós. També era la meva primera mitja de la temporada, per tant, l'1h26:38 em satisfà.

Una abraçada!

Jose Luis Bueno ha dit...

Hola Xavi,
Dinos cuando será la cursa 100 que intentaremos estar alli para una entrevista para http://siemprecorriendo.com
Será un placer poder contarlo en nuestro blog!!!
Un saludo.
Jose Luis

Xavi ha dit...

Aquest any en faré dues més i acabaré el 2012 amb 97, doncs. És probable que faci Sitges al gener, que seria la 98. Ara mateix no sé on faria la 100, però ja us avisaré. Moltes gràcies !!!