diumenge, 16 de desembre del 2012

De Sallent a Salou: gran cap de setmana !

La meva entrada a la Milla de Sallent
Dissabte vaig estar a Sallent, al matí, per còrrer la 1a Milla Nadalenca. L'organitzava la Cris amb l'Associació de Pares de la guarderia de la Fiona i amb el circuit, al qual es feien dues voltes, mesurat per un expert: l'Arcadi. Erem escassament uns 20 corredors, a tot estirar. Al donar-se la sortida em vaig trobar... en la primera posició !!! Situació estranya, nova completament per a mí. No va durar gaire perquè als 150 metres em van passar dos corredors. El primer es va escapar de les meves possibilitats, però al segon veia que el podria atrapar amb només mantenir el ritme. I així va ser, als 500 metres de cursa, més o menys, el vaig superar. Intentar atrapar el que anava primer era impossible. Aconseguia que no s'escapés més, però no m'hi vaig poder acostar. Total, que vaig acabar la cursa en la segona posició !! Tota una sensació nova per a mí. En 15 anys corrent mai no havia fet un podi ! Ja tocava !! L'Arcadi va acabar 5è. Vaig fer un temps de 6,17 que és molt discret, però és que jo no m'hi dedico a les milles...  ;-) De tota manera és el millor registre de la temporada perquè en l'anterior milla que havia fet, a Rubí, al juny, havia marcat 6,25. Al 2011 en vaig fer una en 6,01. D'haver repetit aquell registre, hauria esprintat amb el vencedor perquè va fer exactament 6,01 !!O sigui que encantat de la vida !!

El "podi" històric de Sallent
  I avui diumenge he corregut la meva mitja número 97 a la Mitja de Salou que havia disputat al 2008. Doncs també encantat de la vida perquè he millorat el registre d'aleshores. He acabat 18 segons abans i he marcat 1h 31m 33s. Tercera mitja de la temporada, totes en aquest mes de desembre, i vaig millorant (1h 34m a Mataró el dia 2; 1h 33m a l'Espirall el dia 9) Una progressió que em convida a pensar que igual que l'any passat, potser seré capaç de firmar una mitja per sota dels 90 minuts. És clar que enguany faré la Marató de Tarragona el 20 de gener i per tant, ja es veurà com afecta a aquesta progressió en les mitges.

   El dia d'avui ha estat magnífic per còrrer. Gens de fred, solet. Camiseta de tirants i res d'abric. Una mica de vent al passeig de Salou però cap altre cosa remarcable. La primera meitat de la cursa és molt plana. A partir del Km 11,5 comencen els tobogans i als 16,5-17, hi ha una pujada notable que és la part més dura del circuit. Finalment, en el Km 20 hi ha una altra pujada llarga i continuada, més suau, que fa, però, que perdis uns segons. M'he trobat molt bé tota la cursa i no m'he retingut en cap moment. He donat tot el que tenia; he buscat llebres improvisades per poder pujar millor els trams de les pujades... La veritat és que tot plegat m'ha anat molt bé.

   El triomf ha estat pel Jaume Leiva, en 1h 6m i amb gairebé 7 minuts d'avantatge sobre el segon classificat. I sense esforçar-se gaire, el paio...! Quin crack...!


L'entrada a meta del Jaume Leiva
Amb el Jaume i el Juanan
    Felicitats, una vegada més al Juanan Fernández, la Mònica i el Joan Carles, el nucli dur de Runningsolutions que ja són l'autèntic referent de l'organitzció de curses de fons a les comarques tarragonines. Diumenge que vé correré el Cross del Reial Club de Polo. 5 Km  

5 comentaris:

Raúl Muñoz ha dit...

Felicitats, Xavi, tant pel podi com pel temps a Salou... Meritòria la progressió en mitges, augura bons resultats de cara a 2013...

Sebas Guim ha dit...

Per ser-te sincer i criticar-te una mica...crec que el resultat de la cursa de Sallent es mereixia una entrada independent al bloc...AIXÒ ÉS HISTÒRIC!!! Enhorabona!!!

Xavi ha dit...

També tens raó, Sebas !!

Unknown ha dit...

Moltes felicitats Xavi! El diumenge et veig al Cros del Polo, que jo tambe hi estic inscrit! Ah, i per fi em decidiexo a comentar al teu blog! Felicitats de nou!

Xavi ha dit...

Mai no és tard, Pablo. Gràcies per llegir-me. Fins diumenge !