diumenge, 16 de setembre del 2012

L'Ametlla de Merola: la cursa de l'Arcadi


 La cursa de l'Ametlla de Merola, que avui ha arribat a l'edició número 24, és una de les que hi tinc més apreci per diversos motius. Un d'ells, haver-hi participat abans de la primera edició !! Com es menja, això, pensareu ? Doncs resulta que abans que es fes la primera edició -que devia ser al 1988- s'hi feia per la festa major una triatló aprofitant el rec de la localitat. L'Arcadi em va enredar un any a fer la prova i jo, que ni corria ni res de semblant, em vaig llançar de cap a fer-la. Recordo que l'aigua estava congelada, després vam fer la part de còrrer i acabàvem amb la bicicleta. Almenys va ser així l'any que jo la vaig fer. Crec que vam participar unes 13 o 14 persones com a molt, i recordo que vaig quedar... l'11è, he, he...! Almenys no vaig ser l'últim !!
Cap el Km 1,2 (Foto: Cristina Fàbregas)
  Anys després vaig tornar-hi, però ja a còrrer el Cross. És una cursa dura en la que no et pots cremar en la primera volta --és un circuit de 5 Km al que es fan dues voltes-- perquè sinó a la segona no vas ni amb rodes. Avui he sortit més endavant del que tenia previst i he passat el 5.000 en 22m 58s. He acabat la cursa en 45m 56s. O sigui que he doblat segon per segon. No em puc queixar. Fa dos anys vaig acabar per sobre dels 46 minuts (46,47) per tant estic satisfet. La meva millor marca a l'Ametlla de Merola és 44m 7s i data del 2004. En aquella època els 10.000 els feia amb una certa regularitat per sota dels 40 minuts, o sigui que els que no la coneixeu ja us podeu fer una idea de la seva duresa.
Poc després de superar el Km 5 (Foto: Cristina Fàbregas)
   La d'avui era la meva cursa número 452 i el 10.000 número 156. He acabat l'11è de la meva categoria d'un total de 55 atletes. I de la classificació general he entrat el 110 dels 343 atletes que hem completat la cursa. 
  L'any vinent serà l'edició número 25 del Cross. Espero poder ser-hi, ja que serà la meva desena participació, cosa que em fa especial il.lusió perquè els organitzadors lliuren cada any, als que arriben a 10 participacions, un record molt maco.
   Aviam on correré diumenge que vé. Encara no ho tinc clar. De moment, em centro en el meu nou horari laboral. A partir de demà em llevaré a les 4 del matí per entrar a treballar a les 5 del matí.
 
 

2 comentaris:

Raúl Muñoz ha dit...

Bona cursa. Llàstima de no haver-la pensat fer abans. Un any d'aquests l'haig de fer, que sempre m'han parlat bé.

Sort amb el nou horari!!!

Sebas Guim ha dit...

Bonic record, el d'aquesta triatló...
Segueixes tenint un cronòmetre a les cames. Grannnnnnnnnnnn!!!