diumenge, 4 de març del 2012

La persecució del 33 !!!!!


Amb Marc Lázaro, al Km 18 (Foto: Pau Pujades)

Entrevistant Raquel Parrado, campiona de Catalunya
Avui he corregut la Mitja Marató de la Costa de Barcelona-Maresme (Calella-Pineda-Santa Sussana-Malgrat i tornar cap a Calella). El temps que he invertit, com no, ha estat 1h 33m 27s. Segueixo, doncs, una setmana més, enganxat al minut 33. Però avui ha estat molt diferent. Tenia la intenció de fer entre 1h 35 i 1h 40m, ja que ahir vaig disputar la Cursa Científica de l'Hospital de Sant Pau. Eren 2 hores fent voltes a l'Hospital. Em van sortir 24 quilòmetres. Precisament el Dr. Serra, que és l'organitzador de la Cursa Científica, em va dir: "A Calella, volaràs." I s'ha demostrat que tenia raó. Però també val a dir que ha tingut molt a veure en Marc Lázaro, un atleta que he conegut avui, que m'ha portat a ritme des del Km 7 o 8 fins el final. Anaven passant els quilòmetres i, per la meva sorpresa, no he defallit. Quines coses, oi ? Com és l'esport. El crono que fa una setmana era com una decepció, avui ha estat molt celebrat per mí. Les circusmtàncies, com dic, han estat ben diferents, però.. Després de còrrer he fet les entrevistes pel reportatge que ha sortit a Esport-3. El podeu veure aquí.
  
  L'anècdota del cap de setmana és que a la Cursa Científica em van fer una foto que ha estat escullida com a foto del dia del diari Sport. La foto és molt maca, certament. Vaja, jo l'hi trobo... I es veu que no sóc l'únic en pensar-ho.
 
 Resumint. Un bon cap de setmana amb dues curses que han suposat un bons entrenaments. He preferit fer-ho així que fer una tirada llarga de 30 o més quilòmetres jo sol. L'objectiu de la Marató de Barcelona sub 3,30 crec està més a prop. Diumenge vinent faré la Mitja de Cambrils, última sessió llarga. Miraré de completar-la amb 6 o 7 quilòmetres previs.
La foto al diari Sport

10 comentaris:

mlazaro ha dit...

Bona nit Xavi, ha estat un plaer còrrer desde el qm 7-8 amb tú; crec que hem sapigut mantenir un ritme força sostingut, xerrant i acabant la 2ª part, més ràpida que la 1ª. Això demostra que la preparació per a la marató és la correcta amb els objectius respectius que tinguem. El sub3h30 el tens. Per cert, l'isquio sense cap senyal de dolor. He sortit reforçat mentalment per al 25 de Març. Això vol dir que el ritme m'anat perfecte. Ens anirem veient en properes curses. Segur. Una abraçada Xavi i gràcies. (Marc Làzaro)

Xavi ha dit...

Gràcies a tú, Marc. Ha estat magnífic còrrer plegats i veure com anàvem recullint "cadàvers"...

Raúl Muñoz ha dit...

1h40, 1h40... estàs pletòric, Xavi!
Com vas dir, havies d'arribar més ràpid per fer les entrevistes, oi?
Quan et vaig veure arribar i vaig veure el temps...després de 24km el dia anterior. Estàs molt fort!
Jo, al final, també MMP:1h21:12
http://raulmarato.blogspot.com/

Xavi ha dit...

Ostres, Raúl!! Dius de mí però tú cada setmana MMP, Cazi nà !!! Felicitats !!!

Sebas Guim ha dit...

Quan ahir preguntaves si endevinàvem quin temps havies fet no et vaig posar res perquè imaginava que hauries trencat l'estadística...després de la Sant Pau Experience. Però veient que no, que segueixes capficat a fer 1h33, em reafirmo en el que ja t'he dit:
1.-vas sobradíssim, les teves cames apreten o afluixen en funció del crono...la maquinària no se'n ressenteix!!!
2.-Tenint en compte el punt num.1, de cara a la Marató de Barcelona me la plantejaria com dues mitges, amb un descans de cinc minutets. El resultat serà molt millor que el que t'estàs plantejant. 1.33+0.05+1.33=3.11
Què et sembla?

Xavi ha dit...

Genial, Sebas !!! Però vols dir que funcionaria ?? Tinc dubtes seriosos ;-))) Una de les claus d'ahir deu ser que quan vaig acabar els 24 Km de l'Hospital de Sant Pau, vaig posar les cames en aigua gelada durant 10 minuts. Això regenera moltíssim. Ho fa la Radcliffe,o sigui que imagina't!!!

Sebas Guim ha dit...

A la Mitja Marató de Mollerussa és un clàssic. L'organització, a les portes de l'hivern, proporciona banys glaçats als corredors. Certifico, com tu, que va de meravella.
Feta la broma dels 5 minuts de descans...Sé que no busques l'1.33 però no em podràs negar que les teves cames tenen aquest ritme meravellosament adaptat. Anant un pèl més lent, tens grans opcions de doblar. Aquest hauria de ser el repte!!!
Enhorabona.

mlazaro ha dit...

Ostres Xavi, casualitats de la vida, veient les teves cróniques, atenció a la foto que vas penjar el 6 de febrer en la mitja de Granollers. Adivines qui és el que estar just al darrera teu? jeje

I el del costat teu és el meu company Maikel de Cronos Run, tot just el mateix que et va portar en els últims qm's de la marató del Mediterrani 2007 (però això possiblement ja no t'enrecordes).

Quin món més petit a pesar del boom de córrer!

Anònim ha dit...

Bon dia Xavi,sóc el runner que et va saludar a Granollers quan arribàvem al final i jo t'avançava, recordes? Et vaig veure a Barcelona tmb, però de lluny i veig que veuré a Cambrils tmb.Aquesta darrera no l'he fet mai però diuen que està mb!A veure si puc baixar de l'hora 30.Recorregut propici no?

I una pregunta, saps quan obren inscripcions per la Cursa de Bombers a Barcelona? tot i que és de 10 és una cursa molt divertida. I recordo que l'any passat em vaig inscriure per aquestes dates.

Gràcies,

Bernat.

Xavi ha dit...

Bernat:

Segurament a la web de la cursa deu aparèixer, aquesta informació. Busca-la a Google, per exemple. Serà la primera vegada que correré a Cambrils, però està clar que el circuit serà planer.