diumenge, 6 de juny del 2010

Què m'ha passat ?


La veritat és que no ho entenc gaire. He fet avui la 1a Cursa del Mosquit, al Parc de l'Agulla, a Sant Fruitós de Bages. Eren 10Km per curriols que l'organització qual.lificava de "força ràpids". Home... el guanyador ha fet 34m i es veu que era un crackillo, i la primera noia haurà fet almenys 45m i quan ha arribat a la meta ha caigut rodona i li han hagut de posar suero de l'esforç que havia fet. Jo he acabat amb un registre molt decebedor: 49m 14s. La cursa era dura de nassos, amb constants tobogans a partir del Km 4, més o menys. I feia una calor que molta gent ha acusat. Val a dir, però, que feia un airet que no m'esperava. Jo considero que aguanto força bé la calor, però avui he punxat com mai ho havia fet abans en cap cursa que jo recordi. I en porto unes quantes...
Fins el Km 3,5 he anat molt bé. Potser confiat en alló que la cursa era força ràpida he anat massa ràpid. Il.lús de mí. Abans del Km 4 m'han vingut de cop unes ganes gairebé irrefrenables d'aturar-me. No m'he aturat per dignitat, però he decidit immediatament llançar la cursa i anar poc més que al trot fins a la meta. Era tot el que podia fer. I m'ha costat un més que notable esforç. Els meus parcials cada Km han estat: 4,25-4,03-4,24-4,45-5,19-5,36-5,18-5,06-5,04-5,08. Primer 5.000: 22,56. 2n 5.000: 26,12. Queda ben reflectida la punxada. Els últims 3 Km, encara m'he recuperat un pelet, dins del desastre.
Què m'ha passat ? Bona pregunta. No clear answer És el que hi ha. M'he quedat absolutament sense benzina ? M'ha afectat la calor, que jo no notava massa, però que feia ? Em feia mal alguna cosa ? L'estòmac anava bé ?. He anat amb voladores. Irrellevant. He entrenat massa poc aquesta setmana ? Qui lo sa ! L'única cosa que m'ha estranyat és que, un cop arribats a meta, feia una mica de ventet i estàvem a l'ombra. Al cap d'uns minuts de comentar la jugada amb altres corredors he notat que tenia una mica de fred. No li he donat més importància, però després, pensan-t'ho bé, potser no era normal sentir aquesta sensació, ja que deviem estar almenys a 27 graus a l'ombra, o més. Tampoc no crec que estigui incubant res, perquè ara mateix em trobo bé.
També haurà tingut una part de culpa de la meva fluixa actuació d'avui el fet que anava pensant que al dia següent tenia previst còrrer el 10Km de Santa Perpètua de la Mogoda. Cursa dureta que ja vaig fer l'any passat. Aquesta tarda, quan més lent anava, ja anava descartant anar-hi. Poc després d'arribar a la meta, ja havia canviat d'opinió. Finalment, però, no hi aniré. Haig de treballar diumenge al matí i no m'ho puc combinar. Ho he sabut aquest vespre. Miraré de còrrer una miqueta demà a la tarda, aviam quines sensacions tinc. Espero que millors que avui. M'ha sabut greu quan els organitzadors de la Cursa del Mosquit em preguntàven què m'havia semblat la cursa. No m'agrada mentir per quedar bé i els he dit que era dura de coll.... i que no recordava de cap cursa haver sentit les sensacions que he sentit avui. Però la cursa no té cap culpa, si bé els organitzadors podrien catalogar-la de força dura en comptes de força ràpida, sincerament... Però vaja, això sempre són apreciacions personals.
També els he dit que si repeteixo l'any vinent, coneixent una mica ja el recorregut --espero que no el canvïn-- segur que correré amb més cap, patiré menys i faré un registre, vaticino, molt millor.

10 comentaris:

forest ha dit...

Muy bien Xavi,si era dura, era dura y ya pueden decir los organizadores lo que quieran,seguro que el año que viene seguro que sabiendo como es lo haces mucho mejor.Saludos.

Oscarjet ha dit...

Hola !! si no pares mai....
pel que dius...potser el recorregut...no?? simplement.Estem acostumats a pla....nose...
Bé, un salud runner !! bona setimana!

Unknown ha dit...

Xavi, dissabte a nosaltres a l'Ultra Trail del Sobrarbe per la zona d'Aínsa (Ósca), ens va fer moltíssima calor!! 12 dels participants atessos per deshidratació, uns quants amb cops de calor, ...
Jo no sé com ho vaig fer, però cap síntoma apart del mal de cap típic per estar massa hores al sol!!
Espero que o sigui res!!

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

Hola Xavier,

Vaig tenir el plaer de córrer amb tu uns quants quilòmetres a partir de la segona meitat, i ja vam comentar una mica això. Sóc de la zona, conec el recorregut molt bé i t'asseguro que jo també pensava que m'aniria millor. La calor, forta, potser massa pel que la gent esperava.

Salutacions.

Xavi ha dit...

Joan Carles: la veritat és que el que dius em deixa una mica més tranquil, en el sentit de trobar-li alguna explicació al meu "desastre".
Merci!!!

Raül ha dit...

Ja se sap que els manresans són una mica brètols i perden la perspectiva a l'hora d'etiquetar les curses...

Unknown ha dit...

Hola,
Crec que és la calor. Ben bé ha estat el primer día de calor intens, així que el cos encara no està ben acostumat. Jo el divendres vaig sortir a les 17:00 a còrrer suau i vaig tornar amb mal d'estómac i caminant l'últim troç.......
La següent t'anirà molt millor ;)

Raúl Muñoz ha dit...

Pel que he llegit us heu de quedar tranquils. Va ser una cursa dura i amb la calor, encara més.

Hi ha curses per tot. Amb tantes que fas és evident que en alguna has de punxar, no?

Salutacions!

Ramon ha dit...

Xavi ,tot i aixó Sub 50'. No li donis mes voltes. Una mes al sac !

Enric ha dit...

Fins avui no he descobert el teu blog, però m'ha encantat. Jo vaig córrer la cursa del mosquit i em va passar quelcom molt semblant i vaig acabar amb un temps semblant i fet pols. L'endemà, però, si que vaig poder córrer a Vilanova de Bellpuig. Jo a Manresa senzillament em va agafar una "pajara" per excés de calor, falta d'ombres, recorregut dur i falta de líquid.
A partir d'ara et seguiré, m'ha agradat
Salut i cames