dilluns, 8 de març de 2010

La Marató de Barcelona més exitosa !!


Quin exitàs la Marató de Barcelona !! S'han batut tots els rècords possibles i això farà, sens dubte, que la prova encara creixi més en els pròxims anys. Pel 2011 ja s'esperen 15.000 corredors, o més. L'ascens és vertiginós.

Pel que fa a mí, el dia va començar malament. Vaig haver de tornar a casa dos cops perquè m'havia deixat coses i això va fer que arribés amb menys temps del que a mí m'agrada per a preparar una cursa. Sortosament aquests inconvenients no van tenir cap mena de trascendència.

Vaig sortir molt endavant i vaig poder còrrer sempre amb tranquilitat i amb espai suficient. Des d'abans del Km 1 vaig anar amb l'Anna Cos. Encara que jo volia anar a 4,40, el cert és que vam fer un bon grapat de Km per sota de 4,30, cosa que em preocupava perquè temia que em faltessin forces al final. Ella anava com una rosa, i jo... anava fent. Poc abans de la mitja se'ns va afegir un atleta terrassenc. La meitat de la prova la vam passar en 1h 37m o sigui ritme de 3h 14m. Més ràpid del que jo pretenia, però vaig donar per bó tenir un coixinet de minuts per a la segona mitja. Vaig anar amb ells fins el Km 30. Allà em vaig despenjar a l'aturar-me a l'avituallament per poder beure amb comoditat. Se'm van escapar uns metres que van anar augmentant paulatinament per la zona de la façana litoral fins que els vaig perdre de vista. En aquell moment ja era conscient que si em mantenia a 5m/Km aconseguia el meu objectiu de fer 3h i 18m. DE fet encara estava corrent entre 4,40 i 4,55 per tant tot anava perfectament. A l'alçada del Portal de l'Àngel (Km 38, crec) vaig veure que podia atrapar l'atleta de Terrassa que havia anat amb l'Anna i amb mí ( no recordo el seu nom, sorry !!) De l'Anna, ni rastre ! Vaig atrapar-lo i vaig enfilar els últims 3 quilòmetres amb l'ajut d'un corredor al que conec de diverses curses, però també desconec el seu nom (sóc un desastre...) Em va ajudar a mantenir-me per sota encara dels 5m/Km. En el Km 40 em va deixar i vaig afrontar el poc que faltava sol. En aquest punt d'una marató només penses en acabar, evidentment. El temps passa a ser secundari.

Vaig creuar la meta en 3h 17m i 47s. L'objectiu era fer 3h 18m, per tant, perfecte ! La d'ahir és la meva millor marca en marató des del 2006. Un altre motiu de satisfacció, sens dubte. L'Anna Cos va acabar en 3h 13m. Una gran marca. Si segueixo la meva progressió igual encara podré acostar-m'hi en els pròxims anys. Un esment també per l'Arcadi, que va fer ahir la seva marató número 100. Va fer-la amb 2 nebots seus que debutaven en marató. Va anar tranquilíssim i va acabar en 4h 3m. Un crack, l'Arcadi.

11 comentaris:

joaquim ha dit...

Molt bé, Xavi. Objectiu complert. Moltes felicitats pel programa d'ahir. Tots els runners ens vam sentir importants.
Per cert una gran Marató. I l'any que vé, si hi ha salut, hi tornarem. La meva, millor que m'hauria imaginat mai :3hs.21min.50seg. Fins la propera. Salut.

Sergi ha dit...

Felicitats XAVI , et vaig veure molt be a l´arribada.

Ara a descansar una mica aqsta setmana...

Oscarjet ha dit...

Objectiu complert! enhorabona, et vaig veure!!! com afilem,eh??
Saluts Xavier...un crack.

Ramon ha dit...

Felicitats Xavi , ho veus com has fet una gran marca ?. Dubtes fora , "que no estamos tan mal"

Una abraçada

forest ha dit...

Felicitats Xavi.La noia de que parles era la que anava al costat teu.¿no?

Xavi ha dit...

Gràcies a tots i felicitats també a tots vosaltres !!

Efectivament, Forest. La noia de què parlo --l'Anna Cos-- és la que anava al meu costat.

Raúl Muñoz ha dit...

MOLTES FELICITATS!

Vas clavar el temps, eh? Perfecte. Jo vaig fer al final 3h 26min 36seg, per ser la primera estic més que satisfet. També vaig fer com tu, és a dir, sortir més fort (la mitja va caure en 1h 41min)però em va sortir una butllofa que va reventar al km 37, per tant els últims van ser un pèl més durs. Però molt satisfet, la veritat. Per cert, pot ser que em surtís 43km al GPS? Si no, hagués fet 3h 21m. És igual, estic supercontent. Gràcies pels consells

CICLISMO NINJA ha dit...

Moltes felicitats XAVI, tot l´esforç, els dubtes naturals... la marató i el running en general viu una época dorada. Fins el cicloturistes com jo a l´hivern correm mitges i el ambient, la gent, les curses son genials. Ens sentim com a una gran familia, gràcies a tots per poder viure aquestes sensacions. Ens veiem. L´any que vè intentarè, la GRAN CURSA!!!

Xavi ha dit...

Raúl:
Moltes felicitats pel debut. En el meu debut jo vaig fer 3,27, o sigui que ja em guanyes...!!!
43Km del GPS és una mica massa, però vaja. Cal tenir en compte que a la ciutat els GPS van una mica "perduts" pels edificis.

Pep ha dit...

Enhorabona !!, pura matemàtica ho teu, ;)

galh ha dit...

weon culiao