dilluns, 13 d’abril del 2009

Canovelles: penúltima cursa abans de la Marató d'Empúries


Bona matinal a Canovelles en la tradicional cursa de 15 Km del dilluns de Pasqua. L'any passat vaig fer 1h 5m 3s i enguany 1h 7m 26s, o sigui 2m 23s més. De fet la segona pitjor marca que mai no he fet aquí. Tinc 1h 2m de millor marca i 1h 11m de pitjor. També he fet 1h 4m i 1h 5m. Tenint en compte que avui hi havia un fangar important per les pluges recents i que els Fore han donat més de 200 metres de més ( potser, doncs, era llargueta) tot queda explicat. A més a més, l'any passat, si no recordo malament, a la majoria de Fores consultats els sortia un pel curta. Tant se val. El cas és que m'he trobat força bé. Encara que l'Artur Peguera ha arribat a la meta abans que jo --4 segons en concret--, en temps de xip l'he guanyat d'uns quants segons. L'Arcadi ha arribat en 1h 14m. Estic satisfet especialment del final que he tingut. Els últims 3,5 quilòmetres han sortit força ràpids, esperonat perquè he pogut atrapar el Meep, el Jorfer, el Zenón i la Socanna, entre d'altres correcats. Al ManoloM també he intentat atrapar-lo però té massa nivell per a mí, tot i sortir d'una lesió.
Aquesta és la penúltima cursa que faig abans de la Marató d'Empúries del 3 de maig. Dissabte 18 correré la cursa de Medijocs, a Sant Cugat. Dimenge vinent, 19 d'abril, començo a treballar a les 9 del matí, per tant, impossible anar a cap cursa. I diumenge 26 tinc la final del Godó i al matí hauré de preparar alguna prèvia pel TN Migdia, segurament, per tant és molt improbable que pugui còrrer. Com dic, ja no hi compto. Em falta una tirada de 30Km i el tapering i ja estaré a punt per Empúries. Com que feia bon dia a Canovelles vaig obrir el sostre del cotxe. El Pep Moliner ho va "immortalitzar".

9 comentaris:

Oscarjet ha dit...

Una mica de sol per aquest mati..menys mal !!
QUants kms es Canovelles?
Molt be i sort per Ampuries.Aquest any no la fare pero l´any vinent espero ferla.
Salut i kms !

Xavi ha dit...

I què, Anònim ?

Per cert!! La d'avui és la penúltima cursa abans d'Empúries. M'oblidava de la de Medijocs de dissabte vinent, 18 d'abril.
Ja ho he corretgit.

Raúl Muñoz ha dit...

Ei, Xavi!

Vaig estar a la cursa de bombers i estava al mateix calaix que tu, però amb la gent que hi havia... De fet, la meva idea també era baixar dels 40 i vaig fer 39:37, la segona millor marca (vaig fer 39:27 a Caldetes), però crec que en realitat és la meva millor marca perquè a Caldetes van fer curts.

Aquest cap de setmana intentaré un últim repte, baixar dels 39 a La Llagosta, que m'han dit que és molt planera.

I el 10 de maig, la meva primera mitja. Ja vaig fer una en entrenament a ritme suau de 5 min. el km i vaig acabar fent 1h 38min. Ara hi he tornat als entrenaments llargs i estic en 17km, per tant suposo que arribaré bé. A més, falta gairebé un mes.

Una pregunta. Per una mitja, quan temps de tapering creus que s'ha de fet? Una setmana està bé o millor una mica més? O tot depèn de la preparació que tinguis, és que no ho tinc gens clar.

Ah! I felicitats per la marca de bombers, crec que és un molt bon crono...

Xavi ha dit...

El tapering només el considero per Maratons. Una mitja no em sembla que siguin suficients quilòmetres com per reduír dràsticament el quilometratge d'entrenament els dies previs. Una mica sí, és clar, un o dos dies abans, però no més.

Miquel Pucurull ha dit...

Xavi,

Ens veurem a Empúries.

Bé, ens veurem a la sortida. Quan jo arribi tu ja estaràs a TV3, a Sant Just.

Pucu

Xavi ha dit...

No, no, Miquel, que aquell cap de setmana faig festa i per tant no hauré d'anar a treballar, he, he...!
Cuideu-vos, mestre!!!

Carles Mayol ha dit...

Uoooo!

M'has d'ensenyar a assabentar-me de les curses... Avui 15 d'abril m'assabento que aquest dissabte hi ha una 8km al meu poble... quin desastre! Encara vaig una mica boig amb el tema!

Xavi ha dit...

Encara et pots apuntar a la cursa de Medijocs i si tens problemes m'ho dius que conec a l'organitzadora. Les curses les has de buscar a les webs atlètiques. Et recomano corredors.cat (ves a calendari) atletisme.com i Ropits. Amb aquestes tres és difícil que se t'escapi cap cursa.
Salut!

Pep ha dit...

T'anava al darrera al començament, però no he volgut presionar-te. Sempre alegra veure't.