dimecres, 30 de març del 2011

Tornat de Venècia


Una ciutat curiosa, Venècia. La sensació que he tingut aquests tres dies que hi he estat per celebrar els meus 50 anys és com d'estar a Port Aventura. Una ciutat sense arbres, on et cobren 1,50€ per a fer un riuet (verídic !!) Una ciutat sense cotxes, però on no seria fàcil trobar on còrrer. Miraré el recorregut de la Marató de Venècia per a veure com s'ho fan. És una ciutat laberint on el més fàcil és perdre's. Si no compres una màscara de carnaval i no vas en gòndola (jo no hi vaig pujar !) no deus ser ningú. La màscara sí que la tinc... Camines i camines i tot són carrers estrets, alguns increïblement estrets... i de cop i volta et trobes amb un espai obert tipus plaça immensa. Un autèntic contrast. A tot arreu hi ha esglesies. Fins el punt que en algunes places n'hi ha més d'una !! Les referències són La Piazzola de Roma, el lloc últim on poden circular els vehicles de motor; el Pont de Rialto i la Plaça de San Marco.
Però m'ha agradat, tot i que si no vols deixar-te el sou, t'has de limitar a menjar pasta i pizzes, gairebé.
El viatge a Venècia ha fet que hagi estat 5 dies sense còrrer. Demà miraré de fer una sessió doble. Tirada llarga al matí i almenys 50 minuts-una horeta a la tarda, aprofitant que tinc festa. Treballaré el cap de setmana i per tant no podré fer ni Medijocs ni la cursa de El Corte Inglés.

divendres, 25 de març del 2011

Els valors en l'esport


Dijous passat 17 de març i avui 24 de març, he moderat dues taules de debat sobre els valors educatius de l'esport en un marc incomparable: l'auditori de la Torre Agbar. En el de fa una setmana estaven Miquel Rico (sots director de Mundo Deportivo); Sergi Mas (periodista de COM Ràdio); Pitu Abril (periodista de Barcelona TV) i Josep Maria Casanovas (editor del diari Sport).
En el debat d'avui, estaven la marxadora Maria Vasco; l'exjugador d'handbol David Barrufet; l'exjugador d'hoquei patins Carles Folguera; l'extenista Albert Costa i l'àrbitre de bàsquet Xavier Amorós. La foto correspon a aquesta segona taula.
Com deia, els dos debats han versat sobre els valors educatius en l'esport. Als mitjans de comunicació ( dia 17) i en la pràctica esportiva (avui). S'han dit coses molt interessants i s'han tret conclusions útils, tot confirmant-se que la iniciativa de la Diputació de Barcelona de fer aquestes jornades ha estat un èxit. Tanmateix, l'assistència de públic que ha participat fent preguntes als ponents, així ho ha demostrat.

diumenge, 20 de març del 2011

No és la meva millor temporada. Està clar.


És un dia trist. Normalment sempre trec coses positives de les curses que faig. Avui és difícil. He acabat amb una marca d'1h 37m 18s. Fluixíssima. Fa dos anys vaig còrrer la mateixa cursa gairebé 5 minuts més ràpid. Amb això estaria dit tot, però voldria analitzar-ne les causes, segons el meu parer. El tema del meu isquio, ara ja podria dir els dos isquios potser, crec que em té molt martiritzat. Estic lesionat ? No. Tinc la sensació quan corro com si els isquios s'haguéssin fet curts i no puc anar més ràpid. No sóc d'estirar massa i ara ho estaria pagant. Fa anys, quan acabava un rodatge, feia uns progressius. Ara feia molt de temps que no ho feia, i ahir vaig tornar-hi. La distància que corria com a molt lent en 15 segons, la vaig còrrer ahir, com a molt ràpid, en 16. Aquí estaria també tot dit. Aquesta setmana he fet 83 Km. Des de l'agost que no feia una setmana amb tan quilometratge !!
Els meus entrenaments d'aquesta temporada han estat de poca qualitat. Per la pròxima temporada reintroduïré les sèries llargues i curtes i els progressius. Aviam si la cosa millora una miqueta. Jo crec que milloraré --si els isquios milloren-- perquè els registres d'aquesta temporada són mooolt dolents en totes les distàncies. Només són mínimament decents els 41m que vaig fer als 10 Km de Sant Antoni, el 23 de gener. Des d'aleshores, no m'he menjat un torrat. Els meus problemes amb els isquios van començar just al dia següent. Devia pagar l'esforç. A mesura que passen els anys, la musculatura es fa menys flexible. Per això són tan importants els estiraments. Si us fixeu els corredors d'edat ja avançada la majoria corren amb gambades curtes. És així com em sento ara. Les meves gambades són curtes.
Aquesta temporada vaig fer 1h 34 a Balaguer i 1h 35 a l'Espirall, dues mitges clarament més dures en quant a desnivells, que la d'avui. És per això que estic decebut. La meva intenció era acostar-me a 1h 34m i no estat capaç ni de lluny.
Aquesta setmana que vé no faré cap cursa perquè el cap de setmana vinent estaré a Venècia, amb la meva dona, per celebrar els meus 50 anys. Estaré 3 o 4 dies sense còrrer (caminar molt, segur que sí...) Potser m'anirà bé desconnectar una miqueta del còrrer. Quan torni, reprendré els entrenaments de cara a la Marató d'Empúries de l'1 de maig. Allà espero ser capaç de fer 3h i 40m. Tenint en compte com estic, físicament i anímicament, crec que ja seria un èxit. Ah!!! L'únic de bó de la cursa d'avui és que he fet mínima per Nova York, ja que demanen 1h 40m a partir dels 50 anys. I una curiositat: he quedat el 50 de la meva nova categoria. Des d'aquí la meva felicitació al meu company Jordi Fandiño, que ha fet 1h 35m MMP. És jove --33 anys-- i encara té molt de marge per fer grans marques. I com no, l'incombustible Arcadi que està en un forma exepcional. Avui ha fet 1h 36m, i això que les últimes 4 setmanes ha fet Tòquio (marató), Barcelona (marató), Caldetes (10 Km) i avui la Mitja de Calella. Quin crack!!!

En fi... Perdoneu la pallissa, però algú --jo, qui si no--ho havia de dir.
Com es veu a la foto de la Cris, he acabat esprintant, per superar el company que apareix a la meva esquerra. He aconsgeuit superar-lo...

divendres, 18 de març del 2011

Cursa de El Corte Inglés per Esport3


El dia 3 d'abril es correrà la cursa de El Corte Inglés. Una cursa per a mí injustament denostada per alguns corredors populars, quan s'ha de tenir en compte que ha fet molt per apropar l'atletisme a la gent. Molts han començat a còrrer al fer aquesta cursa que supera cada any els 50.000 participants. Està ràpid dit!!
Aquest any el canal Esport3 farà un ampli resum a la tarda de la prova. Val la pena que no us el perdeu. L'Arcadi i jo hi estarem molt implicats. Fins i tot hem gravat unes promocions per animar la participació. Us poso la meva i també el targetó que trobareu a la bossa quan aneu a recullir el vostre pitrall i fer la inscripció.

dijous, 17 de març del 2011

Caldetes, una setmana després de la marató


Amb tot l'enrenou dels 50 anys, no havia parlat de la cursa de Caldetes del 13 de març. Havien de ser de 10 quilòmetres i es va quedar en 9.670 metres perquè els aiguats del dia abans van obligar a retallar una mica el circuit. Entre que no estic en el meu millor moment de forma i que la festa del dia anterior va fer que anés a dormir cap a quarts de 4, la marca no va ser gens bona. En total vaig dormir dues horetes i cap a Caldetes !!

Com deia, no podia sortir un bon registre i em vaig quedar en 43m 51s. Vaig començar prou rapidet però tant l'Arcadi com el Manel em van atrapar poc després del Km 5,5 amb una facilitat pasmosa. Estan en bona forma tots dos ! Amb prou feines els vaig poder seguir. Bé, a l'Arcadi no. I al Manel, sí, perquè ell va voler. Estava clar que em podia deixar en qualsevol moment.

La foto --genial-- la va fer la Cris.

dimecres, 16 de març del 2011

Una altra gran foto


La Marató de Barcelona dóna per molt. I per moltes fotos !! L'Eva Fontecha --és increïble aquesta noia !-- s'ho va arreglar perquè em féssin aquesta foto que em sembla senzillament magnífica. Passant pel Km 42 a la marató de Barcelona. Què més se li pot demanar a una foto d'una marató ? Per a mí, res més... Moltes gràcies a l'autor material de la foto, la tenda TRIENJOY.
Gràcies a tots dos !!!

diumenge, 13 de març del 2011

No tinc paraules d'agraïment

Ahir em van fer una festa sorpresa pels 50 anys senzillament magnífica, meravellosa. Tot ho va gestar la meva dona des de fa 2 mesos i mig. Fins i tot em van fer un Lipdub sensacional. El podeu veure aquí. Prèviament hi ha un seguit de fotos meves de tota la vida. Algunes flipareu. Després hi ha les preses falses. Una passada, almenys per a mí. Em vaig quedar sense paraules. Tot eren sorpreses. Si ho arribo a saber, hagués intentat fer els 50 anys abans, he, he.... Que bé que m'ho vaig passar !!
Moltes gràcies, Mònica, per la feinada que vas fer. Moltes gràcies tots als que vau poder venir, als que vau gravar videos,... Va ser impressionant!!!!
I love you so much !!!

MOLTES GRÀCIES !!!!

dissabte, 12 de març del 2011

Hi ha vida, després dels 50. Ho confirmo.


Avui canvio de categoria. La pluja sembla com si volgués amargar-me el dia, però... que va!!!! Plànning d'avui: Anar a comprar pà, dinar amb la família. A les 6 de la tarda gravar a TV3 la transmissió del Sant Pere i Sant Pau - 7 Islas Vecindario de la Superlliga masculina de Voleibol, s'emetrà a la nit per Esport-3, i després un soparet amb un amic i la seva parella. Ell fa avui també 50 anys. Som com bessons.
Moltes felicitats a tots els que avui fan 50 anys i a tots els que facin mig segle al 2011 !!! Si som uns xavals !!!

dijous, 10 de març del 2011

Tenis femení de qualitat a Barcelona


Avui hem presentat a TV3 l'acord que permetrà que el Barcelona Ladies Open el transmeti el canal Esport-3. El torneig, que és el més important dels que es fan a Espanya, es disputarà al Complex Municipal de Tenis de la Vall d'Hebron de Barcelona del 25 al 30 d'abril. Esport-3 transmetrà cada dia 2 partits. El dia 30 d'abril es disputarà la final. En l'acte de la firma estaven José Luis Rivera, el director del torneig; Arantxa Sánchez Vicario, que és la directora esportiva de l'event; Mònica Terribas, la directora de TV3 i jo mateix, que seré l'encarregat de transmetre els partits. Cobrir aquest torneig significarà completar una quinzena de tenis del més alt nivell a Esport-3, donat que la setmana anterior s'haurà disputat el Barcelona Open Banc Sabadell -el Godó-, al Reial Club de Tenis Barcelona. Esport-3 també el transmetrà íntegrament.
Al Barcelona Ladies Open una de les grans atraccions serà veure en acció la que va ser número 1 mundial, la russa Dinara Safina, que vol tornar al més alt nivell. Safina és la germana del tenista ja retirat Marat Safin. Al Barcelona Open Banc Sabadell la gran atracció és la presència de Rafael Nadal, el número 1 del món.

dimarts, 8 de març del 2011

M'encanta aquesta foto !!


És una foto que em va fer la Cris cap el Km 5,5. Per això estava tan somrient. La vaig veure i li vaig dir : "Cris..., sóc aquí!!" Estava gairebé al seu costat. Va tenir uns reflexos rapidíssims, una bona càmera i el resultat és aquesta foto que em sembla que té una gran força.
Espero que us agradi. Com a mí.
Ramon, gràcies per avisar-me de l'existència d'aquesta foto!!

dilluns, 7 de març del 2011

La marató de Barcelona: la seva història... i més coses


Teniu un link, a la part superior esquerra del blog, amb la història de la Marató de Barcelona. És un document que considero valuosíssim l'autor del qual és el gran maratonià i amic Miquel Pucurull Fontova. Molts el coneixeu. Molts potser no. Si us agrada la marató de Barcelona i si us agrada Barcelona i la seva història, ho trobareu tot perfectament detallat i documentat. En aquest treball s'uneix Barcelona, la seva marató, la ciutat i el seu devenir. Una feina extraordinària que a partir d'ara tindrà aquest lloc preferencial en aquest blog.
És un honor que el Miquel m'hagi autoritzat a posar-lo. Mireu-lo i gaudiu-ne. Val la pena.
En la foto hi ha en Miquel fent la marató de Barcelona del 2009, amb el pitrall 10.000, i acompanyat uns metres de la seva filla Elisenda, que va guanyar la marató de Barcelona al 1990, com queda perfectament explicat --no podia ser d'altra manera-- en el document que ha fet el seu pare.

diumenge, 6 de març del 2011

Marató de Barcelona: ja en tinc 30 !!


Ja en tinc 30 al palmarès. Tinc, però, la sensació d'haver fallat. I no és per la marca, que també (3h 42m 1s) sinó perquè no he estat capaç de predir-la. Pel poc que havia entrenat (isquio, grastroenteritis, feina...) no podia aspirar a un gran registre. Però vaig voler com autoenganyar-me creient que podria buscar 3h 29m. Error. L'experiència m'hauria d'haver fet dir que estava al voltant de 3h 40m. El cas és que he sortit una mica per sota de 5m/Km i la cosa ha anat raonablement bé fins poc després de la mitja. Al Km 26 ja estava una mica per sota del ritme de 3h 30m i en aquell moment el meu germà Manuel --està en gran forma-- m'ha passat com un coet. Ha fet MMP amb 3h 28m. Felicitats, germanet !! Jo ja feia estona que no era capaç d'anar a 5m/Km, però encara he passat el Km 30 en 2h i 31m, --un minut més del previst per acabar en 3h 30m-- i aleshores he anat canviant l'objectiu. Primer 3h 35m, i després 3h 40m. Com he dit he acabat en 3h 42m. El més important, però, és que l'isquio m'ha respectat. Crec que amb la marató puc donar l'isquio per curat, després d'aguantar el tute d'avui. Per cert. He estrenat la roba del club Adidas Domingo Catalán. M'ha anat perfecte.
Com deia, una marató més al sarró i a pensar en la pròxima cita: 1 de maig, Marató d'Empúries. A veure si ho puc fer una miqueta millor que avui i almenys, baixar de les 3h i 40m...
Pel que fa a la cursa en sí, espectacular l'ambient. Tenim una gran marató, i encara continuarà creixent. No tinc cap dubte.

dissabte, 5 de març del 2011

Ja tinc el pitrall: 848

Ahir vaig estar a la fira del corredor, l'Expo-Esport de la Marató de Barcelona. Vaig recullir el pitrall, vaig comprovar que el xip funcionés correctament i vaig passejar-me per diversos stands. Em vaig trobar el gran Miquel Pucurull just quan estava atenent la premsa per telèfon;, vaig fer footing en una cinta tot provant unes Reebook. També vaig estar a l'stand del Domingo Catalán, com no ! I em vaig estar també a l'stand de la marató de la Costa Daurada amb el Robert Mayoral, un gran triatleta, a més de coincidir amb tants i tants amics corredors. Com estàs ? Què faràs ? Què vols fer ? Com et trobes ? Quan vols fer ? Són les preguntes més habituals que ens fem els maratonians els uns als altres en els dies previs a la marató. Tots ens donem consells, expliquem batalletes, preguntem per la meteorologia, farà fred ? Calor? En definitiva, ambient pre-marató. El temps m'ha passat volant. He marxat cap a les 8 i escaig de la tarda i he anat al sopar que ens ha ofert l'organització de la Marató. Tot un honor. Erika Villaécija, la Guàrdia Urbana, l'avituallament del Conesa del Km 41, en Miquel Pucurull i en Domingo Catalán han estat guardonats aquest any. S'ho mereixen. I tant que sí !!!

dimarts, 1 de març del 2011

Presentada la Marató de Barcelona

Aquest matí s'ha presentat la Marató de Barcelona 2011. Us deixo aquí la informació que hem donat al TN Migdia.