diumenge, 16 de novembre del 2014

Ja he het 200 curses de 10 Km !!

El pas pel Km 5 (Foto: Mireia Massot)
Avui era un dia especial perquè no pas cada dia es completen 200 curses de 10 quilòmetres. La fita es mereixia córrer una cursa ben triada. I què millor que fer-ho a Les Franqueses del Vallès on el Jaume Aragonès i el club  A 4 el Km tenen una cursa magnífica. Realment et sents com a casa ! Tot està allà mateix, el pàrquing, la recollida de pitralls, el guardarroba, els serveis, les butifarres... Tot plegat fa un ambient corredor d'allò més bó. I per completar la diada ha fet un solet boníssim. Com sempre la idea era fer-ho millor que l'any anterior. 46m 38s era el temps a batre. En arribar m'he trobat en Jaume i ja m'ha dit que el recorregut era diferent. Bé, de fet ja ho sabia perquè l'any passat era una sola volta i enguany n'eren dues. L'any passat fins ben bé la meitat de la cursa es pujava i es trepitjava terra, que va ser fangueig perquè el dia anterior havia plogut copiosament. Això la va endurir notablement. Enguany el recorregut complet era per asfalt. Per tant comptava en millorar sense excessius problemes. He passat la primera volta en 22m i 6s, cosa que m'ha fet pensar que podria baixar dels 45m sense dificultats, millorant considerablement el registre del 2013, tot i no ser comparable, a l'haver canviat el recorregut. La cursa té un parell de pujadetes notables, però no són excessivament llargues. Es poden passar bé. La resta de pujades estan molt compensades amb baixades on pots recuperar força. I els 2 últims quilòmetres són pràcticament en baixada. O sigui que és una cursa on es pot arribar a fer un bon registre, entenc. En la segona volta m'he anat marcant petits objectius, com sempre, mirant d'atrapar els atletes que tenia per davant. Al final he entrat en 44m 11s o sigui que he fet la segona volta 1 segon més ràpida que la primera. Perfecte ! Fins i tot he tingut força per esprintar a un noi que m'havia passat en els últims 200 metres. No m'ha seguit i he entrat abans que ell. Per tot plegat estic molt satisfet. I agraït. Una cursa la de Les Franqueses que, per poc que pugui, serà una fixa en el meu calendari.
Esprintant a la meta (Foto: Mireia Massot)
I ja que avui he complert la meva cursa de 10Km número 200, és un bon moment per repassar-ne algunes. Per exemple la primera, la 50, la 100 i la 150.

1:     Cross de Sants,                  5 octubre 1997    49m 19s
50:   Cursa de Sant Antoni        25 gener 2004     40m 25s
100: Cursa de Sant Antoni     25 gener 2009     42m 08s
150: Premià de Mar                30 juny 2012       42m 55s

Observo que cada vegada trigo menys en fer 50 curses de 10Km. Els terminis han passat de 7 anys, a 5; a 3 anys i ara a 2 anys. Corro menys, però faig més curses. No deixa de ser curiós que la 50 i la 100 hagin estat a Sant Antoni --el 10 mil que he fet més cops: 13-- i, sobretot, que hagin estat el mateix dia exacte amb 5 anys de diferència. La primera, el Cross de Sants, era la segona cursa que feia a la meva vida. Un parell de setmanes abans havia debutat a la Mercè, que aquell any tenia 9 quilòmetres.

La setmana que ve arriba la clàssica de les clàssiques: la Jean Bouin. L'he fet 8 cops, els últims 7 anys de manera consecutiva. Objectiu, batre el registre del 2013: 44m 23s. Veurem...

4 comentaris:

a4elkm ha dit...

Enhorabona Xavi! L'any vinent quina efemèride cel.lebraràs a la nostra cursa? Ja tenim el rècord de curses en un any de l'any passat i enguany la cursa de 10 km número 200.
T'hi esperem!

Fede ha dit...

Felicidades Xavi, ve que lo mas importante no son las 200, sino, que hace pinta quw te lo pasas muy bien.
Un Saludo
Los Martes
Fede

Unknown ha dit...

Per molt q no vulguis reconèixer-ho fas unes marques d'enveja x a corredors més joves q tu.
Esperem poder llegir 200 noves cròniques interessants com fins ara.
Felicitats campió!

Xavi ha dit...

Sí que ho reconec... ;-)