diumenge, 9 de març del 2014

Una setmana per la marató de Barcelona !!

La Maria José era l'estrella !
Ja està a tocar ! La Marató de Barcelona 2014 ja la tenim aquí. Diumenge que ve faré si Deu vol, la marató de Barcelona per 14a vegada. Vaig amb l'any. Seguint el meu costum --i de molts corredors-- d'intentar fer almenys una cursa cada cap de setmana, avui no podia ser l'excepció. Segurament més que moltes altres vegades. La Maria José Moscoso, atleta veterana, trasplantada del fetge ara fa 5 mesos, em va demanar que corrés avui la Transplant Run. Cursa de 5 quilòmetres pel Fòrum. Era ideal. No només per no fer una cursa molt llarga a una setmana de la marató, sinó perquè tot el què es recaptava anava destinat a la investigació en trasplantaments. La Maria José ha estat l'atleta escollida per ser la imatge de la cursa. Està clar que no li podia --ni volia-- fallar-li. Ella també ha corregut. "Saldré a 5", m'ha dit. Ha acabat per sota dels 23m. (22,55) I només fa dos mesos que ha tornat a entrenar. Un exemple de superació.
Mai no havia estat al Fòrum
Corrent (Foto Wai-Shan)
    El dia ha estat magnífic. Amb un sol que donava l'escalfor justa que s'agraeix en aquesta època de l'any. No oblidem que encara som a l'hivern. He sortit amb l'Arcadi, però cap el km 1 i escaig ja se m'ha començat a escapar sense que pogués fer res per a evitar-ho.  Potser estic lent pel fet d'haver fet ja dues maratons al 2014, al gener i al febrer. Però jo crec que compta encara més que l'Arcadi incorpora sèries a les seves rutines d'entrenament i jo ja fa més d'un any que no en faig. Em fa por que l'isquio es queixi i no em permeti córrer. Però estic pensant en fer-ne jo també. Els meus registres han baixat en totes les distàncies, en relació a les marques que feia fa un any. I no d'uns segons, sinó de minuts. Sobretot en les mitges.
  Tornant a la cursa d'avui, el cas és que l'Arcadi m'han anat deixant progressivament. Diria que arriba en una gran forma per a la marató. Sortirem a ritme de 5 per buscar el sub 3,30h. Ell segur que ho aconseguirà. Jo crec que ho tinc molt més magre. Amb acabar sub 3h 35m ja estaria més que content.
Molts corredors; bona causa
   He acabat la Transplant Run en 20m i 8s del crono que m'ha deixat el meu cunyat, ja que el meu Fore va morir-se divendres. Es veu que ja era vellet. Tenia 6 anys i mig... Però si encara era un nen...! ;-)
Està fortíssim !!
   A la meta m'estava esperant l'Arcadi. M'ha tret 30 segons. Un món. Hem comprovat que la cursa no feia 5 Km, sinó 4,7 Km. Què hi farem ! Es veu que hi havia uns 3.500 inscrits, però a la meta,  segons la classificació, han arribat 1.869. Una diferència molt gran....





 
   
 

1 comentari:

Raúl Muñoz ha dit...

Jo també volia fer-la, però per diferents raons, no vaig poder anar. Ja vaig veure que TV3 també li va fer una prèvia, igual que nosaltres des de BTV. És digne d'admiració el que ha fet la María José. I tu ja pots estar content, amb els volums que estàs acumulant en les últimes setmanes, no pots queixar-te.
Felicitats i a tope per la marató!