diumenge, 2 de març del 2014

Tirada llarga en doblet

Donant sang
Corrent i petant la xerrada amb l'Arcadi
Com que fa 15 dies que vaig córrer la Marató de les Vies Verdes i d'aquí a 15 dies faré la Marató de Barcelona, aquest cap de setmana, el del mig, podríem dir, vaig pensar que seria l'ideal per a fer una tirada llarga. Em va semblar que no calia fer 30-32 Km i que l'ideal seria fer la tirada "partida". Dit i fet. Dissabte es feia la 26a edició de la Cursa Científica a l'Hospital de Sant Pau. 2 hores donant voltes al circuit de 800 metres pels jardins de l'hospital. En total em, van sortir 22 Km en 2h 1m i 41s, ja que et deixen acabar l'última volta quan se'n compleixen dues de l'inici de la cursa. A més vam ajudar a fer un estudi per conèixer més sobre el paper de les endorfines en els corredors de fons. Per a fer-lo ens van extreure sang abans i després de la cursa. Hi vaig anar amb l'Arcadi i el meu germà Manuel. Vam córrer molt suau. A mí m'interessava que fos així perquè al dia següent, diumenge, em tocava la segona part de la tirada llarga prèvia a la marató de Barcelona, com deia. La segona part l'he feta a la Mitja de Cambrils. Després de compartir xerrada-taula roda i després sopar amb il.lustres cracks com Jaume Leiva, campió d'Espanya de mitja marató, Maria Vasco, l'única atleta catalana medallista olímpica (bronze als 20 Km marxa a Sydney 2.000) o Miquel Blanchart, fenomenal triatleta de llarga distància, a més de Juanan Fernández i el seu equip organitzatiu, he sortit disposat a fer tot el que pogués. Cambrils té una gran mitja. Rapidíssima. Al 2012 vaig córrer-la en 1h 29m i l'any passat en 1h 30m. Ja sabia que avui estaria lluny d'aquests registres, però malgrat tot, he volgut provar a veure quina capacitat de resistència tenia. Ha estat poca, tot sigui dit. Al Km 3 ja he vist com, irremissiblement, se m'escapava el grup que buscava els 90m. El 15 de desembre vaig fer a Salou la millor marca de mitja de la temporada (1h 35m  9s) L'objectiu avui era intentar baixar de 1h 35m. Sabia que no seria fàcil. Més aviat difícil. Tant difícil que m'he quedat força lluny: 1h 36m 19s. En el que va d'any porto 2 maratons, l'any passat en portava 1, i fa dos anys no n'havia fet cap, quan vaig córrer a Cambrils. Evidentment, s'ha de notar. Cal afegir també els 22 Km d'ahir a l'Hospital de Sant Pau i el vent que a estones ha fet avui. Per tot plegat, considero que la marca  és acceptable. Si m'animo a tornar a fer sèries en els entrenaments, segur que milloraré registres. Però em fa por fer-ne perquè l'isquio de la cama dreta continua molestant-me. I ja fa més d'un any que les molèsties es mantenen. Vaig deixar de fer sèries perquè l'isquio es queixava tant que no em deixava ni trotar...
Corrent a Cambrils
Xerrada amb cracks
 La setmana que vé correré la Trasplant Run, la cursa de 5 Km per la Zona del Fórum, que busca concienciar-nos a tots per ajudar a la investigació sobre transplantaments. La Maria José Moscoso, gran atleta recentment transplantada de fetge, és la imatge enguany de la cursa. Si podeu, apunteu-vos-hi. La causa s'ho val !  




3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ets un gran Xavier. Sempre te he admirat com a periodista.
Una abraçada des de PASIÓN POR EL FÚTBOL: http://xurl.es/9ik46

Raúl Muñoz ha dit...

Bon cap de setmana, Xavi. No pares, eh! Bona causa la de dissabte i no pas malament diumenge, tenint en compte la prèvia del dia d'abans.

Wladimir ha dit...

Tot un plaer compartir taula i cursa Xavier.

Molta sort en la Marató de Barcelona.

Una abraçada.