diumenge, 23 de març del 2014

Figueres té un encant especial


"Xocant" amb la Mònica !
Avui he corregut10 Km de Sant Josep a Figueres. Era la 5a edició. Es fa al dia següent de la Fira del Brunyol, una mena de bunyol boníssim que a la capital de l'Alt Empordà fan de meravella. Es pren acompanyat de Garnatxa, una mena de moscatell deliciós.

Com si fos el primer, oi ? (Foto: YB)

Convidat per l'associació que organitza la fira i la cursa, de la mà d'en Jaume Baraut, vam pujar a Figueres dissabte a la tarda. Vam estar a la fira i després vam sopar. A dormir d'hora per estar el millor possible. I al ser setmana post marató convé descansar al màxim. Després d'haver tingut fins dimecres el bessó dret carregadet --seqüela habitual per a mi després d'una marató-- avui m'he trobat força bé. No sóc cap desfici de velocitat i menys aquesta temporada, amb tantes maratons, però m'he defensat. He acabat el 80 de 333 corredors i diria que el 8è de la meva categoria, que era Veterans B i no Veterans A, on m'han posat. Cap problema. Es tractava de fer dues voltes a un circuit de 5 Km. Sortida a la Rambla de Figueres i arribada a la Plaça Triangular, que està a uns 250-300m de la Rambla. A la sortida, immediatament et trobes la pujada del museu Dalí, però no és l'única. La part més dura del recorregut és el pas per la carretera general. He comptat tres pujades que deu n'hi do, però amb les seves corresponents baixades. He sortit prou ràpid i m'he enganxat a una noia que duia un bon ritme. Però era un pèl ràpid per a mi. Me n'he adonat quan no l'he poguda seguir, especialment a les baixades. Al final he acabat amb uns discrets 45m 15s, a 4,31 el Km. On més noto que estic lent, (o potser hauria de dir "sóc lent", és en les baixades, Anys enrere podia posar-me per sota de 4 en aquests trams i ara se'm fa difícil posar-me a 4,15-4,20. Llei de vida. De tota manera crec que és una cursa en la que es pot córrer força si un hi arriba amb bona forma... i no pas amb tres maratons a les cames en els últims 3 mesos. Està clar que no es pot tenir tot. Si apostes per la quantitat, com jo, la qualitat --velocitat, en aquest cas-- queda en segon terme.
Amb l'alcaldessa, Marta Felip i el regidor d'Esports, Quim Ferrer, i en Pere, els nostre "cicerone" (Foto: YB)
  La cursa m'ha agradat molt. Espero tornar-hi. A més el tracte que ens han dispensat els organitzadors ha estat senzillament exquisit. Molt agraït

3 comentaris:

Abril Carrasco ha dit...

Gràcies a tu Xavier. Ha estat un plaer poder fer de "cicerone"
Una abraçada i fins la propera.

Unknown ha dit...

Perdona Xavi l'anterior comentari l'he fet amb el compte de la meva filla sense adonar-me'n.

jaume baraut ha dit...

Gracies a tu Xavier percompartir aquesta festa amb tots nosaltres, t'esperem l'any vinent i et donarem mes brunyols i garnatxa.