diumenge, 28 d’octubre del 2012

De Manresa a Port Aventura

Una setmana després de la Marató del Mediterrani he corregut els 10 Km de Manresa, prova que ja havia corregut al 2008 i en la que havia fet 41m i 23s. Aquell dia vaig tenir de llebre de luxe ni més ni menys que el Pepe Ríos, maratonià olímpic. Gràcies a ell vaig aconseguir un registre que per avui era impensable. A part, era 4 anys més jove...
Anava força bé. Saludant ! (Foto: Cris Fàbregas)
El recorregut era idèntic al del 2008, ideal doncs, per comparar les meves prestacions 4 anys després. Feia fresqueta però també un solet magnífic i encara que en algun moment el vent apretava força, la veritat és que no he passat gens de fred. Només anava amb la samarreta de tirants i pantalons curts i no m'he posat ni guants ni buffs.
Aquesta cursa surt en baixada des del Passeig Pere III i per tant, vas rapidet. He perdut temps, però, perquè he sortit força endarrerit. Per cert, que la sortida i l'arribada estan separades d'uns 800 metres en el mateix passeig i això fa que sigui una mica complicat el tema d'on deixar la roba. On es donaven els pitralls --en un lloc encara més allunyat de la meta--  m'han dit que hi havia una furgoneta que et portava la roba a l'arribada. Al final no l'he feta servir perquè han vingut la Cris i l'Arcadi i he pogut deixar la roba al cotxet de la Fiona. Per cert que l'Arcadi ha preferit reservar-se perquè arrossega una lumbàlgia des de fa força dies. Diumenge vinent corre la Marató de Nova York i s'ha de recuperar bé.
Cap al Km 6. Lluitant (Foto: Cris Fàbregas) 
El cert és que sempre prefereixo que a les curses la sortida, la meta i el guardarroba estiguin al mateix lloc, però... Si a Manresa no ho fan així, per alguna cosa serà. En qualsevol cas els amics del Club Atlètic Manresa tenen una gran cursa i avui s'ha tornat a demostrar. Hi ha pujades, però hi ha força baixades, també, i es pot còrrer bastant. Aquesta setmana me l'he près de recuperació de la marató de la setmana passada. Només havia corregut 7 Km en tota la setmana fins dissabte. He descansat dimecres, dijous i divendres. Ahir dissabte vaig fer un petit rodatge de 20 minutets. I em vaig sentir molt bé. I avui ho he notat positivament. He acabat amb un temps de 42m i 43s, a 4,16 el Km. I contentíssim, perquè no m'imaginava baixar dels 43 minuts. Pensava que em costaria fer menys de 44m. Ha quedat demostrat que el descans també és bó. Fins i tot he estat a prop d'atrapar el Francesc Soria, company d'Esports a TV3, que ha entrat escassament 13 segons abans que jo. I ell no té ni 40 anys... No deu estar en el seu millor moment de forma, segur, Si ho estés, s'hauria acostat als 40m, com a mínim.
A la meta: esprintant


 I diumenge vinent cursa ben especial:  La 1a Cursa Solidària de Port Aventura, amb un recorregut bona part del qual es fa dins del parc temàtic. Em fa molta gràcia fer-la. La cursa, com dic és solidària, un altre motiu per no faltar-hi. L'organitza la Fundació Port Aventura i els amics de Runningsolutions de Tarragona, amb el Juanan Fernández al capdevant. Hi haurà curses infantils i també hi prendrà part en la de 10 Km el campió d'Espanya 2012 de Mitja Marató, el terrassenc Jaume Leiva.  Estarà de fàbula, no tinc cap dubte !!  Animeu-vos a venir !!

4 comentaris:

Sebas Guim ha dit...

Woooooooooow!!!! M'hauria agradat veure un esprint Bonastre vs Sòria,duel de Desman...jeje. Potser l'hauries sorprès i tot.
Enhorabona,Xavi!!!

Xavi ha dit...

Ei!!! Sebas !!! Merci, crack !!!

Joan Castellà ha dit...

Una setmana després de una Marató posar-se a fer un deu mil te molt de merit .

Xavi ha dit...

No tant, Joan. Com explico, dilluns i dimarts, després de la marató, vaig fer uns mini-mini rodatgets per desentumir; després vaig descansar completament dimecres, dijous i divendres i dissabte vaig fer 20 minutets. Resultat: diumenge estava recuperat i descansat. De tota amera em va sortir una bona cursa, millor del que m'esperava, certament. Merci !!