divendres, 30 d’agost del 2024

Millorant a Ripollet

L'aigua del terra era d'una mànega que ens refrescava (Foto: Pako Beer)

     Feia molt de temps que no millorava en una cursa d'un any a l'altre. I ha passat en una de les que, habitualment, més em costen: els 10K de Festa Major de Ripollet. Al 2023 va ploure el què no està escrit. El resultat va ser un temps decebedor de quasi 54 minuts. Enguany, amb el recorregut una mica canviat, la veritat és que se m'ha donat força bé. No és una cursa per fer grans marques, perquè té pujades notables, i, a més, acostuma a fer calor. El meu objetiu era baixar dels 54 minuts i fer millor marca que l'any passat. I ho vaig aconseguir: 52m 21s que em van deixar prou satisfet al baixar de 53 i amb marge.

     Pròximes curses, els 2 Km de la Plaça de la Farga i els 6,5 Km de Festa Major de Matadepera. Totes dues curses el mateix dia: dissabte 31 d'agost; una al matí i l'altra a la tarda. I el 8 de setembre, si la feina m'ho permet, faré els 10Km de Sabadell de Festa Major. L'any passat la vaig córrer lesionat.

diumenge, 18 d’agost del 2024

Manlleu, per tercer cop

La foto ja clàssica que em faig quan corro els 5Km de Manlleu (selfie)
   

Cada 15 d'agost es corre la cursa de Festa Major de Manlleu. Són 5Km i per a mí és un bon test després d'haver iniciat la temporada un mes abans. Després d'haver-la fet al 2017 i al 2022 amb cronos de 22,47 i 24,48, respectivament, ja sabia que aquesta vegada difícilment baixaria dels 25 minuts. Com diem sovint amb l'Arcadi, on abans erem capaços d'anar a 4, ara anem a 5... i d'aquí a un temps no massa llunyà, anirem a 6... 

    De seguida vaig veure que anava ben encaminat ja que els dos primers quilòmetres els vaig fer en 5,03 i 5,14. Impossible ja baixar de 25. Confirmat en el Km 3 i 4, fets en 5,11 i 5,16. L'esperit competitiu --què sinó, si estic competint, oi?-- em va portar a intentar atrapar una noia que tenia al davant. Vag fer el què vaig poder, massa tard, potser, quan vaig comprovar que no m'acostava a ella, i que per tant deviem anar al mateix ritme. L'esforç no va ser reexit. Va entrar just davant meu. Tot plegat va fer que acabés l'últim km en 4,53!! Quina gran cosa, oi? Mode ironia, evidentment...;-)) Al final temps total de 25 minuts i 25 segons. El 175 de 273 arribats. I seguim. Segurament la pròxima cita amb l'asfalt, el 10K de Ripollet, del 25 d'agost.