dissabte, 24 d’octubre del 2009

Els maratonians som assenyats ?


Un cop acabada l'enquesta en la que preguntava "Quantes maratons teniu previst fer aquesta temporada", els resultats han estat --crec-- reveladors. Han contestat 44 persones, 9 de la quals han assegurat que no pensen fer cap marató. En faran una, 15; en faran dues, 8; en faran tres, 4; en faran quatre, 6 persones. Finalment una persona ha contestat que en farà 5 (deu ser l'Arcadi ?) i una altra ha contestat que en farà més de 5 (Arcadi ?... Ricardinho...?)
Segons els canons maratonians una o dues maratons a l'any és el correcte. Més del 50% dels han contestat en faran 1 o 2. Per tant el seny impera. Però és clar, a l'altre extrem (Arcadi i Ricardinho a part...) trobem que 6 persones declaren que faran quatre maratons aquesta temporada!! Una d'elles sóc jo mateix, per cert. Aquí el seny maratonià sembla faltar, he, he...
El cas és passar-ho bé, encara que patint, també amb les maratons. Gràcies tots els participants en l'enquesta. La foto és de la Marató de Palma 2009, instants després que el meu germà Manuel m'hagués superat en el km 40,5.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Palma de Mallorca: bona marató


Diumenge vaig fer la Marató de Palma, la 23a del meu palmarès. 3h 36m 32s. Un registre més dolent del que buscava ja que aspirava a 3h 29m. Penso que la primera mitja la vaig fer força bé, al passar en 1h 42m. Potser un pelet ràpid, però res de l'altra món. El cas és que en la segona mitja em vaig enfonsar notablement al completar-la en 1h 54m! Ja vaig veure cap el Km 25 que tindria problemes. No ho vaig passar gaire bé, però vaig saber patir i resistir la temptació d'aturar-me. Possiblement em van faltar alguns kilòmetres més per preparar-la. I les sèries, que tant bé amb van anar a la marató de Barcelona al mes de març. Llàstima perquè la Marató de Palma és molt bonica i el recorregut està molt bé. Sincerament, la recomano. Estic molt content, però perquè el meu germà Manel va fer un "marcón": va baixar la seva marca de 12m i fins i tot em va guanyar, ja que va fer 3h 35m. Era la primera vegada que em superava. Em va atrapar al Km 40 i no el vaig poder seguir ni fart de vi. Enhorabona, Manel !! Tot just fa dos anys que corre i ja ha fet 7 maratons.

diumenge, 11 d’octubre del 2009

Sant Muç: última cursa abans de la Marató de Palma


La setmana abans d'una marató prefereixo no fer cap cursa, però en aquest cas he fet una excepció, ja que es corria la cursa de Sant Muç, a Rubí, 10 Km i no hi podia faltar. L'objectiu era acostar-me als 50m per a fer una cursa tranquila i sense forçar. He anat amb el meu germà Manuel amb aquesta idea, ja que ell també farà la Marató de Palma diumenge vinent. Tots dos sabiem que el perfil era dur. Han canviat el recorregut i hem pujat més a munt de l'ermita de Sant Muç per una carretera que jo sempre faig de baixada quan entreno. En total han estat 2 Km de pujada d'intensitat mitjana-alta que s'han fet durets. Aleshores baixada en picat fins a l'ermita de Sant Muç, i després, el recorregut més o menys habitual fins a la meta, que està a 4Km de l'ermita. En la baixada he deixat el Manel una mica endarrera. Segons el GPS he arribat a posar-me a 19Km/h!! En total he invertit 47m i 20s, un temps que m'ha semblat fins i tot massa bó per la intenció que portava abans de sortir. El Manel ha apretat una miqueta, sense adonar-se, a l'inici de la pujada llarga. Serà per això que al final els temps han estat millors del què ens esperàvem. Ell ha entrat a meta 20-30 segons més tard que jo.
Ha estat la meva cursa número 331, el 111è 10.000, i la 30a cursa del 2009. A la foto se'm veu en tercer terme, poc abans d'arribar a la meta.

dissabte, 3 d’octubre del 2009

Cursa Lluis Companys: temps correcte


Dues voltes a l'anella olímpica per completar 5,6 Km amb sortida i arribada davant de l'INEFC. M'ha sortit un registre de 24m 17s, a 4.20 el Km, 28s més ràpid que l'any passat. Al 2008 la setmana anterior havia corregut la Marató de Saragossa --que tornaré a fer enguany, el 22 de novembre-- i per tant és normal que avui hagi anat una miqueta més ràpid.
Demà faré l'última tirada llargueta (2h) i ja iniciaré el tappering perquè el 18 d'octubre faig la Marató de Palma, que serà la número 23 del meu palmarès.
Diumenge que vé 11 d'octubre, cursa de Sant Muç a Rubí. S'ha de fer amb calma per evitar ensurts. És la cursa de casa i no hi puc faltar.